rozhovor týždňa
Odovzdávanie skúseností a inšpirácie
„Naším cieľom je vďaka franšízantom sprostredkovať podporu TAB Boardov podnikateľom zo všetkých regiónov Slovenska," prezrádza Petr Škabrada, master-franšízant TAB Board.
Podnikanie s motýľmi
„Koncept Papilonia jasne a zreteľne preukázal svoj potenciál aj v dobe obmedzujúcich reštrikcií a pri absencii zahraničných turistov, hovorí Michal Kučera," konateľ spoločnosti Motýlí dom.
Franšízový trh sa upevní
„Sila franšízingu sa ukazuje hlavne v období poznamenanom krízou. Obstoja tie značky, ktoré sú svojim franšízantom silným partnerom,“ hovorí riaditeľ spoločnosti PROFIT system Marek Halfar.
Zisk počas troch mesiaov prevádzky
„Svoju predajňu Solodoor som otvorila v marci. Potom prišiel koronavírus a vládne opatrenia. Aj napriek tomu sa mi podarilo úspešne rozbehnúť podnikanie," prezrádza franšízantka Linda Andrlová.
Pre našich franchisantov máme prácu
„Hľadáme ľudí, ktorí majú odvahu sa postaviť na vlastné nohy a majú tužbu budovať svoje podnikanie," hovorí Miroslav Kubík, konateľ spoločnosti Lomax.
Príležitosť pre podnikateľov s nasadením
„Doba je bolestivá, ale o to viac sa snažíme náš koncept upravovať a posúvať ďalej. Spúšťame nové produkty a zaviedli sme nové služby,“ hovorí Ľubor Lelovits, majiteľ Mr. Kebab.
Najlepší rok v histórii
Ciele, ktoré sme si dali, sa nám podarilo prekonať, ale už sme pripravení na ďalší rok, prezrádza Tomáš Kania, obchodný manažér franšízovej siete Dom farieb.
V každom hlavnom meste Európy
„Slovenský trh už máme pobočkami pokrytý. V Česku, Maďarsku a Poľsku priestor pre nových franšízantov stále je,“ hovorí majiteľ konceptu La Donuteria Peter Straňák.
Pripravte sa na franšízu
„Pri premene firmy na franšízovú sieť je nutné mať dobre nastavený finančný model," hovorí Karol Kaczmarek, franšízový analytik pre región CEE skupiny PROFIT system franchise services.
Rozšírili sme aktivity pobočiek
„Koronavírusová kríze nás prinútila obohatiť ponuku služieb. Spustili sme „Pranie s donáškou” a nový web práčovňa online,“ hovorí Tomáš Drga, majiteľ franšízovej siete Quickwash.
30 rokov na trhu
„Franšízantom sme v „covidovej“ dobe pomohli aj finančne," hovorí Miroslav Kubricht, managing director Yves Rocher pre ČR, SR a Maďarsko.
Správny čas na franšízu
Cieľom každého franšízora je, aby sa jeho franšízantom darilo. Preto ak nastane problém, je pripravený pomôcť, hovorí Lenka Nováková, konzultantka spoločnosti PROFIT system.
Pozíciu lídra chceme posilňovať
„Telefonické a online konzultácie sme vnímali ako doplnkovú službu. Uplynulé týždne však potvrdili perspektívu tohto segmentu," hovorí Marta Nosková, konateľka franšízovej siete Nutriadapt.
Naši franšízanti ťažia aj z online predaja
„Naše plány expanzie nezmenil ani koronavírus. Stále by sme radi dosiahli počet 150 predajní,“ hovorí Jan Gonda, master-franšízant siete Naturhouse pre ČR a SR.
Koronavírusová kríza priviedla nových franšízantov
„Náš franšízový koncept je nastavený na dva varianty vstupu do siete a zakúpenie franšízovej licencie,“ hovorí Radek Straka, riaditeľ franšízového rozvoja Extra Služby.
Oxalis mieri ďalej do sveta
„V zahraničí chceme nájsť partnerov, ktorí otvoria aspoň jeden vlastný obchod s kávou a čajom, a budú rozvíjať ďalej franšízovú sieť," hovorí majiteľ konceptu Oxalis Petr Zelík.
Záujem o franšízy z Česka aj zahraničia
„Záujem zo strany investorov prekročil naše očakávania. Franšízanti už stavajú motýlie domy Papilonia v Brne a na Lipne," prezradzuje Zbyněk Černý, zakladateľ konceptu Papilonia.
Franšíza, riešenie po kríze (na krízu)
„Kríza nepochová franšízu. Až pandémia skončí, franšízori môžu mať zlaté časy,“ hovorí Lenka Nováková, konzultantka PROFIT system franchise services.
Podoba franšízových zmlúv sa zmení
„Podnikatelia, korí sú držiteľmi franšízových licencií, môžu dnes ťažiť z toho, že sú súčasťou väčších sietí," hovorí právnik Ivan Rámeš, partner AK Havel&Partners.
Vďaka rozvozu nachádzame nových zákazníkov
"Zastúpenie by sme chceli mať v každom krajskom meste. Vzniknúť by však mohli aj pobočky v tých menších, "hovorí Robert Šefraný, majiteľ franšízy DietaFit - krabičková diéta.