Čaká nás redizajn pobočiek aj expanzia

Päťročný kontrakt / Zmluvu s franšízantmi uzatvára franšízor až na 5 rokov s možnosťou predĺženia. V rámci nej franšízant získa územnú exkluzivitu na dopredu definovaný región.
Pondelok
13.09.2021
„Radi by sme sa rozrástli do krajských miest, v ktorých zatiaľ nemáme zastúpenie," hovorí v rozhovore Jakub Mulač, riaditeľ spoločnosti Solodoor Centrum.
 

Ako sa sieti Solodoor momentálne darí na Slovensku?
Musím povedať že dobre. Tento rok sme otvorili predajňu v Žiline, ktorá sa stala už celkovo piatou predajňou franšízového konceptu Solodoor na Slovensku. Predajňa v  Žiline sa stala prvou, ktorá vznikla podľa nového architektonického riešenia, ktoré postupne budeme rozširovať aj na ostatné predajne. Novým architektonickým riešením sme vniesli do našich predajní nové moderné materiály a svieži dizajn, ktorý náš zákazník isto ocení. Redizajn ostatných pobočiek budeme realizovať v priebehu tohto  a budúceho roka.

Na susednom českom trhu je to tiež tak?
Áno, minulý mesiac sme otvorili už piatu predajňu v Ústí nad Labem. Celkovo sa teda naša sieť rozrástla na 17 predajní v Česku a na Slovensku. Je vidieť, že aj v rokoch ovplyvnených pandémiou je náš koncept atraktívny a úspešný.

Je v Česku a na Slovensku z Vášho pohľadu stále priestor pre nové franšízové pobočky? Sú nejaké miesta, o ktoré máte v súčasnosti najväčší záujem?
Áno, určite je, potvrdzuje to súčasný záujem o franšízu Solodoor. Čo sa týka ďalšich lokalít, o ktoré máme záujem, radi my sme sa rozrástli do krajských miest, v ktorých hľadáme zastúpenie. Aktuálne teda hľadáme zastúpenie v Prešove, Nitre, Trnave a v Bratislave. Verím, že niektorom z týchto miest otvoríme aspoň jednu do konca tohto roku. Pobočky Solodoor môžu však fungovat aj v menších mestách, kde je možné predpokladať veľký záujem zo strany potenciálnych zákazníkov. 

Aké vlastnosti hľadáte vo svojich franšízových partneroch? Musia mať skúsenosti z odboru, alebo si všetky schopnosti potrebné pre úspešné vedenie pobočky osvoja počas školenia na začiatku franšízovej  spolupráce?
Určite skúsenosti z odboru nemusia mať, hlavným predpokladom úspešného franšízanta je podnikateľský duch. V Solodoor majú naši franšízanti k dispozícii okrem zaškolenia aj detajlnú franšízovú príručku, kde sú všetky potrebné informácie nutné na úspešný štart a prevádzku predajne. Samozrejme každý partner prechádza intenzívnym zaškolením zameraným na produkty a predajné a schopnosti. Tieto školenia v piebehu roka opakujeme. Zároveň naši partneri majú k dispozici pokročilú IT podporu, a to v účtovnej oblasti, ale hlavne majú k dispozícii intuitívny objednávkový program, ktorý im pomáha pri vytváraní cenových ponúk a tvorbe objednávok. Neoddeliteľnou súčasťou nášho konceptu je tím obchodných  zástupcov, ktorí poskytujú podporu našim partnerom priamo v ich predajni. 


Franšíza za „milión“ / „Za licenciu Solodoor zaplatí franšízant 10 tisíc eur. Ďalších 24 až 32 tisíc investuje do zariadenia svojej franšízovej predajne," upresňuje Jakub Mulač, riaditeľ SOLODOOR Centrum.

Populárne na fóre