Rozvoj na trhu / Na Slovensku bola poslednou otvorenou prevádzkou tá v Nových Zámkoch. Svoje dvere zákazníkom otvorila na začiatku roka.
Nedeľa
28.08.2022
Novou generálnou riaditeľkou spoločnosti McDonald’s pre český a slovenský trh sa stala Yuliya Badritdinova. Aktuálne má na starosti 3 trhy.
 

Nová šéfka českého a slovenského McDonald's a doterajšia CEO McDonald's Ukrajina vo funkcii 1. augusta nahradila Dana Campa, ktorý na tejto pozícii pôsobil od septembra minulého roka. Ten prijal pozíciu Senior Franchising Director v spoločnosti McDonald's USA.

Aktuálne je Yuliya Badritdinova zodpovedná za rozvoj tohto globálneho giganta v troch krajinách – na Ukrajine, v Česku a na Slovensku. Tie sú v globálnej sieti McDonald's súčasťou jednej obchodnej jednotky, ktorých je v rámci európskeho trhu 11. Vo svojej predchádzajúcej vedúcej pozícii v spoločnosti mala na starosti marketing business analyst, korporátnu komunikáciu a ďalej strategické plánovanie pre celý ukrajinský trh. Súčasťou McDonald's Ukrajina je viac ako 11 rokov. Hoci reštaurácie McDonald's zostávajú na Ukrajine zatvorené, zamestnanci, ktorých je viac ako 10 tisíc, dostávajú pravidelný plat a navrch jednorazovú finančnú pomoc.

Aj pod vedením novej generálnej riaditeľky má McDonald's v Česku a na Slovensku ambíciu ďalej rásť. Zatiaľ posledná franšízová pobočka v Česku začala svoju prevádzku na konci júna, a to v juhočeskom Jindřichovom Hradci. Jej majiteľom je skúsený franšízant Michal Mládek, ktorý pred 30 rokmi nechýbal ani pri prvom tuzemskom McDonalde v Prahe. Na Slovensku aktuálne funguje 38 reštaurácií McDonald's.


Milník prekročený / Yuliya Badritdinova je prvá žena v československej histórii McDonald’s, ktorá stála v čele spoločnosti.