Žena v čele McDonald´s
Nová šéfka českého a slovenského McDonald's a doterajšia CEO McDonald's Ukrajina vo funkcii 1. augusta nahradila Dana Campa, ktorý na tejto pozícii pôsobil od septembra minulého roka. Ten prijal pozíciu Senior Franchising Director v spoločnosti McDonald's USA.
Aktuálne je Yuliya Badritdinova zodpovedná za rozvoj tohto globálneho giganta v troch krajinách – na Ukrajine, v Česku a na Slovensku. Tie sú v globálnej sieti McDonald's súčasťou jednej obchodnej jednotky, ktorých je v rámci európskeho trhu 11. Vo svojej predchádzajúcej vedúcej pozícii v spoločnosti mala na starosti marketing business analyst, korporátnu komunikáciu a ďalej strategické plánovanie pre celý ukrajinský trh. Súčasťou McDonald's Ukrajina je viac ako 11 rokov. Hoci reštaurácie McDonald's zostávajú na Ukrajine zatvorené, zamestnanci, ktorých je viac ako 10 tisíc, dostávajú pravidelný plat a navrch jednorazovú finančnú pomoc.
Aj pod vedením novej generálnej riaditeľky má McDonald's v Česku a na Slovensku ambíciu ďalej rásť. Zatiaľ posledná franšízová pobočka v Česku začala svoju prevádzku na konci júna, a to v juhočeskom Jindřichovom Hradci. Jej majiteľom je skúsený franšízant Michal Mládek, ktorý pred 30 rokmi nechýbal ani pri prvom tuzemskom McDonalde v Prahe. Na Slovensku aktuálne funguje 38 reštaurácií McDonald's.

Prečítaj články

Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
McDonald's ide zákazníkom bližšie aj do menších miest a radi by našli nových franšízantov. Čím chcú aktuálne zákazníkov osloviť?
Franšízing spôsobil revolúciu v globálnom podnikaní tým, že umožnil rýchlu expanziu s osvedčeným obchodným modelom. Objavte najväčšie franšízové siete, ktoré formujú priemyselné odvetvia po celom svete.
„Stratégiou našej spoločnosti je, aby postupne všetky reštaurácie na slovenskom trhu prešli do rúk franšízantov,“ hovorí Operation&Franchising Director McDonald’s Jaroslav Sedláček.
V nákupnom centre Eurovea 2 sa pobočka McDonald's nedávno predstavila dizajnom, ktorý je inšpirovaný Mesiacom. Celkovo ide už o 41. reštauráciu na Slovensku.
Najčítanejšie

Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Body Express je franšíza EMS tréningových štúdií, ktoré klientom už za 20 minút týždenne pomôžu cítiť sa vo svojom tele lepšie. Tento rok sa rozrastá tempom jedna pobočka za mesiac.
Zoznámte sa s nápadmi na podnikanie, do ktorých sa oplatí investovať. Prezradíme, ako si otvoriť vlastnú kantínu alebo kaviareň. Dozviete sa tiež, ako uspieť vďaka umývaniu áut bez vody. Predstavíme vám tipy na biznis, ktoré zarábajú nie iba v letných mesiacoch, alebo to, ako si vybrať ziskový franšízový koncept. To všetko sa dočítate v magazínu Vlastní firma FRANCHISING.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?