gastronómia
![](https://img.franchising.pl/cz/f3c/dd3/img_1026-1.jpg)
UGO berie v úvahu názor franšízantov
Franšízová sieť ponúka zdravšiu alternatívu v oblasti fast foodu už dvadsať rokov. Zaujímavé je, že sa na inováciách aktívne podieľajú aj franšízanti.
Franšízová sieť ponúka zdravšiu alternatívu v oblasti fast foodu už dvadsať rokov. Zaujímavé je, že sa na inováciách aktívne podieľajú aj franšízanti.
![](https://img.franchising.pl/cz/e13/49c/1701987646303.jpeg)
Bageterie Boulevard má u nás potenciál
„Franšízová sieť gurmánskych bagiet sa úspešne rozrastá a cieli na ďalšie vhodné lokality,“ prezradila Markéta Krejčíková, manažérka pre franšízovú spoluprácu.
![](https://img.franchising.pl/sk/3b1/1b8/img_5761-1.jpeg)
Uvolnená atmosféra je vo franšíze plus
Kaliforňan sa so svojím bowl konceptom dostáva už aj do susednej Českej republiky. Kto stojí za úspechom slovenskej franšízy v Brne?
![](https://img.franchising.pl/cz/fa0/842/fruitisimo_drinks-1.jpg)
Zdravé podnikanie nesie ovocie
Fruitissimo je na trhu dvadsať rokov a zavedený franšízový model sa presadzuje v nových krajinách. Aké sú najbližšie plány značky?
![](https://img.franchising.pl/sk/29e/4be/jse_1.jpg)
Stálica McDonald’s nehasne
„Stratégiou našej spoločnosti je, aby postupne všetky reštaurácie na slovenskom trhu prešli do rúk franšízantov,“ hovorí Operation&Franchising Director McDonald’s Jaroslav Sedláček.
![](https://img.franchising.pl/cz/f89/ae2/img_2666-1-2.jpg)
Kebab a grilované kurčatá v jednej franšíze
Popularita kebabu je v posledných rokoch v strednej Európe veľká. Grilované kurčatá tu zase majú tradíciu. Práve na to vsádza franšízor Mr. Kebab s novou značkou Pipi Grill.
![](https://img.franchising.pl/sk/11f/9c1/fk9_2294.jpg)
Kaliforňan prináša personalizovaný street food
Street food s možnosťou zostaviť si misku z čerstvých a zdravých surovín Bratislavčanov baví. Teraz sa franšíza rozrastá aj do ďalších miest a ponúka podnikat aj novým záujemcom.
![](https://img.franchising.pl/cz/601/58b/subway_products_440.png)
Subway už patrí Roark Capital
Roark uspeli nad konkurenčnou skupinou vedenou investičnými firmami TDR Capital a Sycamore Partners. Dražba trvala od februára a cena sa vyšplhala na 9,55 miliardy dolárov.
![](https://img.franchising.pl/sk/d8a/814/pf__1521.jpg)
Bratislavský McDonald's v novom
V nákupnom centre Eurovea 2 sa pobočka McDonald's nedávno predstavila dizajnom, ktorý je inšpirovaný Mesiacom. Celkovo ide už o 41. reštauráciu na Slovensku.
![](https://img.franchising.pl/sk/8cb/d13/trnava_foto_od_pronaj_matele_2-1.jpg)
Záujem o franšízy UGO stúpa
Franšízový koncept UGO Freshbar a Salaterie prežíva pozitívne obdobie. Na Slovensku sa chce stať dominantným hráčom.
![](https://img.franchising.pl/sk/01e/50b/bb_440.jpg)
Bagetový biznis s franšízou
Na domácom českom trhu je Bageterie Boulevard lídrom v odbore. Svoju sieť chce vďaka franšízam posilniť aj na Slovensku.
![](https://img.franchising.pl/cz/1d5/8ee/iboxik_2-1.jpg)
Rozbiehame catering s franšízou
Laici aj podnikatelia so skúsenosťami z oblasti gastronómie. Tí všetci sa môžu stať franšízantmi značky iBoxík. Aká investícia na nich čaká?
![](https://img.franchising.pl/sk/658/8bb/kalifornan_smrticova_440.jpg)
Sme na ceste za hranice
„V tomto roku sa zameriame najmä na expanziu mimo Bratislavu. Chceme otvoriť štyri nové pobočky," hovorí Michaela Smrtičová z vedenia franšízovej siete Kaliforňan.
![](https://img.franchising.pl/cz/d03/4f4/308586286_10159623212029934_5786862904963337044_n-1.jpg)
Na expanziu na Slovensko sme pripravení
Franšízovému konceptu Burrito Loco sa v Česku podarilo z Prahy preniknúť do ďalších miest. Podarí sa im vstúpiť aj k nám?
![](https://img.franchising.pl/sk/9b6/9b0/dji_0902.jpg)
Druhá pobočka McDonald's na diaľnici
McDonald's pokračuje v plánovanej expanzii. Na konci septembra otvorilauž už tridsiatu 39. reštauráciu, ktorá svoje miesto našla na dialnici.
![](https://img.franchising.pl/sk/a4a/4e1/mrkebab_lelovits.png_440.jpg)
Na trhu môže byť až 30 pobočiek
„V súčasnom nepredvídateľnom období by som si ako začínajúci podnikateľ prioritne vybral franchísu pred samostatnosťou," hovorí Ľubor Lelovits, majiteľ Mr. Kebab.
![](https://img.franchising.pl/sk/e58/d7a/296171025_756733671981694_1202014359812008425_n-1.jpg)
Gastro koncept, ktorý dominuje Bratislave
Obohatiť gastronomický trh plánuje svojou ponukou bowl koncept Kaliforňan, bistro, ktoré zmenilo pojem ‘slovenský fast-food‘. Je novinkou v Katalógu franšíz.
![](https://img.franchising.pl/sk/247/73d/pf__1809_440.jpg)
Z kurtov do franšízy
Jeden z najväčších slovenských tenisových talentov Kamil Čapkovič má dnes vlastnú reštauráciu McDonald‘s v bratislavskej Petržalke. Čo ho priviedlo do franšízy?
![](https://img.franchising.pl/cz/dcc/632/icego.png)
Guličková zmrzlina ako podnikanie
Značka ICE’N’GO pôsobí na slovenskom trhu už 12 rokov. Kto sa môže stať jej franšízantom?
![](https://img.franchising.pl/cz/a78/8f1/mcdonald_2020-1.jpg)
Žena v čele McDonald´s
Novou generálnou riaditeľkou spoločnosti McDonald’s pre český a slovenský trh sa stala Yuliya Badritdinova. Aktuálne má na starosti 3 trhy.
![](https://img.franchising.pl/sk/aba/7e5/foto_po_1-1.jpg)
Úspech siete závisí od franšízantov
„Na trhu sme už veľa rokov a dokázali sme, že dokážeme franšízantom zabezpečiť ziskovú prevádzku a podnikanie," hovorí Peter Ondrej, Managing Director Coffeeshop Company.