Kaliforňan

Informácie o franchisovom systéme
popis franchisového systému
Kaliforňan misky sú čerstvé, farebné, sezónne, chutné, skrátka dobré.
Našou misiou je prinášať ľuďom radosť z jedla.
Kaliforňan bol jeden z prvých bowl konceptov v Bratislave. V krajine ktorá je presýtená tradičným fast-foodom Kaliforňan ukázal, že ani rýchle jedlo to-go nemusi byt zlé - misky predstavujú zdravšie alternatívy klasických obedov. Mäská sú kvalitné, prísady kreatívne farebné, šaláty čerstvé a omáčky dodávajú každej miske chuť podľa želania jednotlivého hosťa, od sviežej chimichurri, krémového blue cheese alebo štiplavého mango habanera. Vegáni si tiež prídu na svoje vďaka pestrej ponuke zeleninových variant aj bezmliečnych omáčiek. Kaliforňan je dnes pojem ktorý nepotrebuje vysvetlenie, všetci už vedia, že keď sa ide na Kaliforňana, ide sa na misku.
Kaliforňan vznikol v roku 2019 kedy priniesol na Slovensko kus západného pobrežia Ameriky a to práve prostredníctvom chutí jedinečných a pestrých misiek. V priebehu necelých troch rokov sa táto obľúbená miskáreň rozrástla o daľších sedem prevádzok, vrátane dvoch foodtruckov ktoré ľudia nájdu na statických centrálnych miestach, ale aj na pop up eventoch a streetfood festivaloch.
Misky fungujú na princípe mix and match, ľudia si vyberajú z ponuky:
- Základ
- Prísady
- Šaláty
- Mäso
- Omáčky
Denné menu sa mení sezónne a obsahuje také chuťovky ako glazovaná mrkva, hummus so sušenými paradajkami, pyrečká od výmyslu sveta, rôzne druhy coleslawu a čerstvých šalátov. Jedlo je zdravé, rozmanité a kompatibilné s takmer akýmkoľvek štýlom výživy. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť na kaliforňanské špeci omáčky, na ktorých stojí aj jeho slogan: It’s all about the sauce
Vlastné pobočky
6
Franchisové pobočky
2
Obrázok pobočky systému
Informácie pre franchisantov
Podpora pre franchisantov
Kaliforňan je rodina, keď sa k nám pridáš budeš mať podporu nielen of centrály ale aj súčasných prevádzok. Naša podpora zahrňuje konzultácie a poradenstvo pred otvorením, cez otvorenie a samozrejme aj priebežne počas celej spolupráce.
- poskytnutie metodiky a základných údajov pre vypracovanie podnikateľského zámeru;
- analýza vhodnosti uvažovanej lokality a regionálnej trhovej situácie;
- spolupôsobenie pri tvorbe vizuálu, projektu, výbere technológie a zariadenia;
- zabezpečenie výhodného centrálneho nákupu technológie, zariadenia a dôležitých surovín;
- poskytnutie kompletného manuálu franchisingovej prevádzky a poradenstvo pri jeho aplikácii, kontrola a hodnotenie kvality pri jeho realizácii;
- systematická metodická podpora príjemcovi franchisingu, školenie spolupracovníkov a vstupná prax v stávajúcich prevádzkach;
- zabezpečenie výhodného centrálneho poskytovania marketingových a reklamných služieb a podpora regionálnych reklamných aktivít.
Nevyhnutná investícia na začiatku
- €30.000 - €45.000
- Suma závisí od veľkosti prevádzky a vybavenosti kuchyne.
Základné požiadavky
Výberové konanie na franchisanta sa robí pre každú konkrétnu prevádzku osobitne, pričom sa zohľadňujú jej špecifiká. Kaliforňan je obedové bistro a preto by sa prevádzky mali nachádzať vo vysoko frekventovaných oblastiach v blízkosti kancelárskych alebo obytných budov.
U záujemcu na franchising Kaliforňan sú dôležité všetky jeho danosti, ktoré vytvárajú predpoklad na úspešné riadenie franchisingovej prevádzky od vzdelania, praxe až po osobnostné predpoklady.
- franchisantom Kaliforňan môže byť fyzická alebo právnická osoba;
- franchisant sa stotožňuje s filozofiou a podmienkami konceptu Kaliforňan;
- schopnosť podnikateľského myslenia, rozhodovania a zodpovednosti;
- osobné predpoklady pre tímovú prácu a vôľu dosiahnuť spoločný podnikateľský úspech;
- počiatočný kapitál teda na zriadenie a rozbehnutie prevádzky.
Informácie o franchisorovi
Kaliforňan HQ s.r.o.
Astrová 763/46, 821 01 Bratislava-Ružinov
00421 918 980 858
Kontaktná osoba pre záujemcov o licenciu
Michaela Smrtičová
Zistite viac
Prečítaj články
Najčítanejšie

„V tomto roku sa zameriame najmä na expanziu mimo Bratislavu. Chceme otvoriť štyri nové pobočky," hovorí Michaela Smrtičová z vedenia franšízovej siete Kaliforňan.
Obohatiť gastronomický trh plánuje svojou ponukou bowl koncept Kaliforňan, bistro, ktoré zmenilo pojem ‘slovenský fast-food‘. Je novinkou v Katalógu franšíz.

Franšízovému konceptu Burrito Loco sa v Česku podarilo z Prahy preniknúť do ďalších miest. Podarí sa im vstúpiť aj k nám?
McDonald's pokračuje v plánovanej expanzii. Na konci septembra otvorilauž už tridsiatu 39. reštauráciu, ktorá svoje miesto našla na dialnici.
„V súčasnom nepredvídateľnom období by som si ako začínajúci podnikateľ prioritne vybral franchísu pred samostatnosťou," hovorí Ľubor Lelovits, majiteľ Mr. Kebab.
Jeden z najväčších slovenských tenisových talentov Kamil Čapkovič má dnes vlastnú reštauráciu McDonald‘s v bratislavskej Petržalke. Čo ho priviedlo do franšízy?
Značka ICE’N’GO pôsobí na slovenskom trhu už 12 rokov. Kto sa môže stať jej franšízantom?

Novou generálnou riaditeľkou spoločnosti McDonald’s pre český a slovenský trh sa stala Yuliya Badritdinova. Aktuálne má na starosti 3 trhy.
„Na trhu sme už veľa rokov a dokázali sme, že dokážeme franšízantom zabezpečiť ziskovú prevádzku a podnikanie," hovorí Peter Ondrej, Managing Director Coffeeshop Company.
Spoločnosť iCatering rozbieha franšízový koncept iBoxík. Franšízantom sľubuje návratnosť investície do dvoch rokov. Kto sa môže uchádzať o licenciu?
Fastfoodové franšízy sú v kurzu. Pre mnohých predstavujú šancu na rozbehnutie podnikania v gastroodbore. Jednou zo značiek, ktoré chcú na trhu ďalej expandovať je Mr. Kebab.
Fastfoodový gigant zahajuje kvôli procesu ukončenia podnikania v Rusku. Tamojší trh opúšťa po 30 rokoch.
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?

Informácie zadané v katalógu dodávajú samotné franchisové systémy. Pred podpisom zmluvy o spoluprácu by mal každý záujemca posúdiť ponuku danej firmy. Redakcia si vyhradzuje právo upraviť informácie o systémoch udávaných v katalógu. V prípade zistenia, že udávané informácie nie sú pravdivé či neaktuálne, prosíme kontaktuje redakciu.