Pizzerie s medzinárodnou značkou

Zisk vďaka marketingu / Franšízoví partneri Pizz Hut sa môžu v oblasti marketingových aktivít spoľahnú na pomoc centrály spoločnosti. Jej cieľom je, aby bola jednotná prezentácia pre celú sieť a generovala zisk.
Pondelok
28.03.2022
„V rámci stratégie sa zameriavame na udržateľný rast, ktorého cieľom je generovať zisk,“ hovorí manažér rozvoja franšízy Pizza Hut Kacper Szczepański.
 

Aký bol rok 2021 pre značku Pizza Hut?

Aj napriek tomu, že uplynulý rok nebol pre celé odvetvie najjednoduchší, obrat našich pobočiek prekonal naše očakávania a sme s ním veľmi spokojní. Na Slovensku máme aktuálne 3 pobočky, v  usednom Česku 11 a napríklad v Poľsku máme viac ako 150 reštaurácií, z ktorých sedem je franšízových.

Aké sú vaše plány rozvoja na tento rok?

V stratégii našej spoločnosti sa zameriavame na udržateľný rast, ktorého cieľom je generovanie zisku. Plánujeme ďalšie otváranie pobočiek. Každému z nich bude predchádzať hĺbková analýza predajného potenciálu a výpočet krátkodobého a dlhodobého zisku. Táto dlhodobá, zisková perspektíva rozvoja podnikania je typická pre všetky značky spravované AmRest na európskych trhoch. Záujem o franšízové licencie na trhoch strednej a východnej Európy stále pretrváva, čo nám umožňuje byť optimistickí ohľadom nadchádzajúcich rokov.

Ako sa stáť franšízantom Pizza Hut?

Hľadáme angažovaných ľudí, ktorí sa chcú naučiť naše know-how – čo je kľúčový prvok na dosiahnutie úspechu. Pizza Hut ponúka na Slovensku franšízantom 3 typy prevádzok, a to Express, Delivery a Fast Casual Restaurant. Pre pobočku zameranú na rozvoz je potrebných minimálne 80 metrov štvorcových, na otvorenie reštaurácie typu Fast Casual je potrebných minimálne 150 metrov štvorcových a vonkajšie posedenie, lepšie však 200 metrov  štvorcových.

Aké sú finančné podmienky investície?

O konkrétnych hodnotách sa bavíme s uchádzačmi o franšízové licencie.

Čo svojim franšízantom ponúkate v rámci franšízového balíčku?

Franšízový balíček zahŕňa kompletné know-how značky Pizza Hut. Vyznačujeme sa prístupom k on-line predajným nástrojom, ktoré dynamizujú počet objednávok na odber a dodávku, najlepšie suroviny za najlepšie ceny, vďaka efektívnej distribučnej sieti a certifikovaným dodávateľom. Veľa času venujeme efektívnej príprave tímu reštaurácie na rýchlu optimalizáciu a tiež podpore partnera prostredníctvom štandardov, teoretických i praktických školení na prípravu k prevádzke reštaurácie. Ponúkme aj kompletnú sadu marketingových aktivít zameraných na rýchle zvýšenie zisku z predaja.

Aké výzvy podľa Vás čakajú na celý odbor gastronómie v tomto roku?

Gastronómia sú predovšetkým ľudia a ľudia v tejto brandži si poradia so všetkými podmienkami. Najväčšou výzvou tohto odvetvia je obmedzenie fluktuácie zamestnancov a zabezpečenie podmienok, ktoré im zabránia chcieť zmeniť odvetvie, v ktorom  pracujú.


Dodržiavanie pravidiel funguje / „Do nášho tímu franšízantov hľadáme angažovaných ľudí, ktorí sa chcú naučiť naše know-how. To je totiž kľúčový prvok na dosiahnutiu úspechu,“ hovorí manažér rozvoja franšízy Pizza Hut Kacper Szczepański.