Otvárame mexickú fast food reštauráciu

Široká ponuka / V súčasnosti je možné označiť reštaurácie Burrito Loco ako ambasadorov TEX-MEX kuchyne. Medzi hlavné produkty patria tradičné pokrmy z južnej časti USA a najmä zo severnej časti Mexika ako sú burrita, quesadilly, tacos, nachos, ale aj šaláty bowly, polievky. Vyberú si nielen milovníci mäsa, ale aj vegetariáni.
Piatok
08.04.2022
Manažérske schopnosti, finančná stabilita, vášeň pre jedlo a prezákaznícky servis. To je to, čo vo svojich franšízantoch hľadá koncept Burrito Loco.
 

Burrito Loco predstavuje nový trend mexických fast food reštaurácií, ktoré ponúkajú zdravé, kvalitné a čerstvé suroviny 24 hodín denne, kde si zákazník môže upraviť objednávku podľa svojho vlastného výberu. Na českom trhu v súčasnosti funguje 9 pobočiek tejto siete, tretina z nich je prevádzkovaná franšízovými partnermi. Príležitosť rozbehnúť svoje podnikanie v odbore gastronómie ponúka aj franšízantom zo Slovenska. Otvoriť reštaurácie, v ktorých nájdu to svoje milovníci mäsa aj vegetariáni, chce napríklad v Bratislave, Košiciach a ďalších väčších mestách.

Ako poskytovateľ licencie, spoločnosť Burrito Loco Master Franchise hovorí, cieľom je nastaviť prevádzku každej franšízovej pobočky tak, aby bola už od začiatku zisková. Záujemca o licenciu sa však musí pripraviť na finančnú investíciu, ktorá je s rozbehnutím podnikania pod hlavičkou tejto značky spojená. Za licenciu, ktorá mu umožní stať sa súčasťou siete, zaplatí 10 až 20 tisíc eur. Zmluvu so svojimi franšízantmi spoločnosť uzatvára na 5 rokov s možnosťou predĺženia.

Čo sa týka ďalších nákladov, ktoré musí franšízant vynaložiť, týkajú sa najmä vybudovania samotnej prevádzky. Do novej pobočky sa musí investovať minimálne 80 tisíc eur. V rámci spolupráce bude poskytovateľovi licencie odvádzať pravidelné mesačné poplatky, ktoré sa pohybujú vo výške 5 až 9 % z čistých predajov. Ďalších 800 eur mesačne platí za manažment. Táto hodnota pokrýva náklady spojené s manažérskou podporou zo strany centrály, licencie za účtovný pokladničný software a helpdesk a tiež mesačné audity a analýzy.

Nonstop prevádzka ako konkurenčná výhoda

Podnikatelia, ktorí sa rozhodli svoju budúcnosť spojiť so značkou Burrito Loco, si môžu vybrať medzi 2 typmi reštaurácií, ktoré by chceli prevádzkovať. Pre pobočku typu Street Bistro by mali mať k dispozícii priestor s veľkosťou 40 až 150 m2 a nachádzať by sa mal v centre mesta, prípadne v niektorej ďalšej frekventovanej lokalite, napríklad v okolí dopravných uzlov. Výhodou, nie však podmienkou, je, ak pobočka bude môcť obslúžiť zákazníkov 24 hodín denne 7 dní v týždni. Možnosťou je aj otvoriť si reštauráciu v rámci obchodného centra.

V rámci spolupráce podporuje franšízor svojich franšízantov v najrôznejších oblastiach. Pomáha napríklad s výberom vhodného miesta a tiež vybudovaním pobočky na kľúč v súlade s celým konceptom. Samozrejmosťou je dodanie všetkej dokumentácie, a to ako prevádzkovej, tak aj právnej. Súčasťou podpory je aj školenie, ktoré franšízor zaistí nielen svojim franšízantom, ale aj ich zamestnancom. 


Vhodné lokality / Burrito Loco hľadá nových franšízantov aktuálne hlavne v Bratislave, Košiciach a ďalších väčších slovenských mestách.