Investícia do kávového povzbudenia

Starostlivosť o kvalitu / Meron nakupuje kávové zrná priamo od farmárov. Káva je potom čerstvo upražená v pražiarni Meron Roaster v Kluži v Transylvánii.
Nedeľa
26.09.2021
Denne sa vo svete skonzumujú viac ako 2 miliardy šálok kávy, a to v kaviarňach i mimo nich. Kúsok koláča úspechu chce s franšízou značka Meron odhryznúť aj u nás.
 

Šálke kvalitnej kávy sa podľa milovníkov tohto nápoja nič nevyrovná. Kaviarne Meron sú od roku 2015 miestom, kam si môžu zákazníci zájsť pre každodenné povzbudenie. V súčasnej dobe môže pochváliť 19 kaviarňami pôsobiacimi v domácom Rumunsku a teraz hľadá franšízových partnerov aj na Slovensku. Tí musia byť pripravení na vybudovanie svojho franšízového kaviarenského biznisu investovať 100 až 120 tisíc eur a tiež zapadnúť do tímu kávových nadšencov.

Hľadá tak podnikateľov s pozitívnym myslením a silnými vodcovskými schopnosťami. Mali by tiež mať schopnosť inšpirovať, povzbudzovať a viesť svoj tím k spoločnému cieľu. Vyžadované sú dobré komunikačné schopnosti a tiež silná vôľa a schopnosti sebariadenia. Každý franšízant potom musí dodržiavať zásady, systémy a procesy franšízora.

Záujemcom o licenciu odovzdá franšízor kompletné know-how formou franšízového manuálu, ktorého dodržiavanie je prvým predpokladom úspechu podnikania pod touto značkou. Zároveň sa franšízant môže oprieť o podporu poskytovateľa licencie v mnohých ohľadoch. Franšízor svojím budúcim partnerom pomáha s výberom vhodného miesta pre kaviareň, návrhom jej dizajnu aj so školením manažérov a celého tímu franšízanta.

Podľa spoločnosti Business Wire bol celosvetový trh s kávou v roku 2020 ocenený na viac ako 102 miliárd dolárov a očakáva sa, že v rokoch 2021 až 2026 porastie s CAGR 4,28%. Meron je najväčšou sieťou špecializovaných kaviarní v Rumunsku a jednou z najviac zavedených rumunských značiek na trhu.


Je na čase byť svetoví / Značka Meron sa v súčasnosti zameriava najmä na rozširovanie svojho zastúpenia v krajinách východnej Európy.