Šalátový biznis
Pôvodom rumunský franšízový koncept má nielen na domácom trhu viac ako 70 pobočiek, z ktorých drvivú väčšinu riadi franšízoví partneri. Zákazníci z radov milovníkov šalátov, polievok a ďalších zdravých dobrôt ich môžu navštíviť tiež v Česku, Maďarsku, Bulharsku, Taliansku, Slovinsku, Kanade, Veľkej Británii, USA, Írsku, Alžírsku alebo na Malte. Osloviť so svojou ponukou produktov chce značka Salad Box aj u nás na Slovensku.
Aj na našom trhu sa spoločnosť Salad Box International rozhodla svoj koncept rozširovať prostredníctvom predaja franšízových licencií. Uchádzači o ňu musia počítať s investíciou v rozmedzí od 70 do 150 tisíc eur. Konečná cena investície závisí na lokalite, ktorú si potenciálny franšízant pre svoje budúce podnikanie vyberie. Za svoju investíciu franšízant získa podporu potrebnú pre rozbehnutie svojho vlastného biznisu pod hlavičkou tohto konceptu, čo zahŕňa okrem komplexného odovzdania know-how aj napríklad dizajnérske návrhy interiéru, plán zariadenia pobočky, pomoc s objednávkami aj technickú podporu pred otvorením.
Raketový štart
Pomocnú ruku v biznise svojim franšízantom vedenie siete Salad Box ponúka po celú dobu spolupráce. Môžu sa oprieť o neustále sa rozvíjajúce portfólio produktov, online digitálne materiály, ktoré im pomáhajú v rozvoji ich biznisu. V rámci marketingovej podpory získavajú napríklad informácie z realizovaných prieskumov trhu, rovnako ako návrh marketingového mixu alebo štartovací balíček pre sociálne siete. Samozrejmosťou je potom tréning zameraný na preškolenie franšízanta, prípadne manažéra a jeho zamestnancov.
História konceptu Salad Box siaha až do roku 2011, kedy Dan Isai predstavil v Rumunsku nový životný smer založený na zdravom jedle za dostupné ceny. Postupne sa k nemu pridali traja dobrí priatelia - Radu Lupas, Daniel Lar a Vlad Lupas. Spoločnými silami otvorili v apríli 2012 prvú reštauráciu Salad Box v meste Cluj-Napoca, čo je druhé najväčšie mesto Rumunska. Ich šaláty sa vzápätí stali natoľko populárnymi, že počas jedného roka otvorili ďalších 12 reštaurácií. Čoskoro sa Salad Box stal treťou najväčšou spoločnosťou v Rumunsku ponúkajúcou občerstvenie, a to s viac ako 50 pobočkami a 600 zamestnancami. V roku 2016 expandoval ďalej do Maďarska a Alžírska, v roku 2017 potom aj do USA, Veľkej Británie a následne tiež k našim západným susedom.

Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.