Steaková franšíza
Aj keď by sa mohlo zdať, že do podnikania v oblasti gastronómie by sa mohol v súčasnosti vrhnúť iba milovník adrenalínu, nie je to úplne tak. Je síca pravda, že na trhu vidíme veľa franšízových značiek, ktoré svoju činnosť skôr utlumujú a súčasne sa pripravujú na znovuotvorenie. „Tí, čo prežijú, môžu mať reštart zaťažený úvermi, ktoré si nesú z tohto obdobia a bude to pre nich náročné. Veľa konceptov ešte dnes nevie aké budú ich konečné straty. Na druhú stranu je teraz príležitosť pre nových franšízantov získať za dobrých podmienok lokality, ktoré boli nedostupné finančne aj všeobecne,“ hovorí Lenka Nováková, konzultantka poradenskej spoločnosti PROFIT system franchise services.
Každý podnikateľ by však mal myslieť na budúcnosť a už dnes plánovať ďalší rozvoj svojho podnikania. Práve tak k tomu pristupuje napríklad lotyšská franšízová sieť steakhousov Steiku Haoss. Tá na Slovensku aktuálne hľadá záujemcu o master-franšízovú licenciu. Umožní mu budovať reťazec reštaurácií a dosahovať zisk nie iba z prevádzky svojich reštaurácií, ale tiež z predaja single licencií. „Našim cieľom je nájsť ambicióznych a motivovaných franšízových partnerov, ktorí využijú naše skúsenosti a expandujú do nových regiónov a teritórií,“ hovorí David Cima, regionálny manažér siete Steiku Haoss.
Záujemca o master-franšízu za licenciu pre celý náš trh zaplatí zhruba 300 tisíc eur. Investícia potrebná na otvorenie jednej reštaurácie sa pohybuje okolo 25 tisíc eur. Mesačne franšízant odvádza franšízový poplatok vo výške 6 % z čistého mesačného predaja. V rámci spolupráce partner získa od franšízora okrem kompletného know-how napríklad pomoc s výberom miesta, následne s vybudovaním reštaurácie a jej zariadením. Samozrejmosťou je aj komplexné školenie a podpora pri najímaní zamestnancov a ich preškolenie.
Dobre známy región
Uchádzači o licenciu by mali mať už na začiatku jednania spracovanú obchodnú stratégiu a plán rozvoja pre konkrétne teritórium. Kľúčovú úlohu pre udelenie licencie hrá dostupnosť vhodných priestorov pre budúce reštaurácie. Práve tomu súčasná situácia nahráva. Z najrôznejších strán znie, že v dôsledku pandémie sa na trhu objavilo veľa atraktívnych priestorov, ktoré je možné získať za podmienok, o ktorých by sa v minulosti mohlo podnikateľom iba snívať.
Podľa vedenia rodinnej siete reštaurácií Steiku Haoss je nutné, aby budúci franšízant poznal veľmi dôverne situáciu a vzťahy v regióne, v ktorom plánuje svoju pobočku, prípadne aj niekoľko ďalších, otvárať. Dôležité sú tiež skúsenosti s marketingom a rozvojom podnikania, rovnako ako s finančným riadením a kontrolou nákladov.
Prečítaj články
Kaliforňan sa so svojím bowl konceptom dostáva už aj do susednej Českej republiky. Kto stojí za úspechom slovenskej franšízy v Brne?
Fruitissimo je na trhu dvadsať rokov a zavedený franšízový model sa presadzuje v nových krajinách. Aké sú najbližšie plány značky?
„Stratégiou našej spoločnosti je, aby postupne všetky reštaurácie na slovenskom trhu prešli do rúk franšízantov,“ hovorí Operation&Franchising Director McDonald’s Jaroslav Sedláček.
Street food s možnosťou zostaviť si misku z čerstvých a zdravých surovín Bratislavčanov baví. Teraz sa franšíza rozrastá aj do ďalších miest a ponúka podnikat aj novým záujemcom.
Popularita kebabu je v posledných rokoch v strednej Európe veľká. Grilované kurčatá tu zase majú tradíciu. Práve na to vsádza franšízor Mr. Kebab s novou značkou Pipi Grill.
Najčítanejšie
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Matej Varga prevádzkoval v Bratislave štyri reštaurácie Subway. Zároveň má na starosti rozvoj značky na Slovensku aj v Chorvátsku. Ako sa podniká pod svetoznámou značkou?
Franšízová sieť Extéria Market sa stará o BOZP, požiarnu ochranu a ďalšie zákonné povinnosti klientov. Firmy, ktoré ich nemajú splnené, sú príležitosťou na rast na trhu.
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?
Samostatné podnikanie v neznámych vodách sa mi oplatilo, tvrdí franšízant Marcel Šurka. Pod konceptom značky 1. Day dnes vedie prevádzku v Banskej Bystrici.
Populárne na fóre
Jsjsjjs
(+966505195917) Where to buy Abortion pills in middle east?(+966505195917) Abortion pills in al Farwaniyah, Kuwait |abortion pills in Al Asimah, Kuwait |(+966505195917)abortion...
Amitumu
Amina
+256754810143 $$ SPIRITUAL QUICKEST DEATH SPELL / REVENGE SPELL CASTER IN AUSTRALIA, NORWAY, ITALY, POLAND, SWEDEN *$$ DEATH SPELLS/ MARRIAGE SPELL CASTER REVIEW, WITCHCRAFT, PSYCHIC, MAGIC FORUM, BLACK MAGIC IN UK, BELGIUM - POTRAVINY A ZDRAVIE
+256754810143 $$ SPIRITUAL QUICKEST DEATH SPELL / REVENGE SPELL CASTER IN AUSTRALIA, NORWAY, ITALY, POLAND, SWEDEN *$$ DEATH SPELLS/ MARRIAGE SPELL CASTER REVIEW, WITCHCRAFT,...
Arby’s bude mať divoké krídla
Mam to rat
McDonald´s členom SFA
dobry den ako je to vlastne s kupou licencie na mcdonalds na slovensku? lebo na cechach su o tom clanky ale tu neviem ci je to vobec mozne ? dakujem