Príležitosť pre podnikateľov s nasadením

Novinka do franšízy / Franšízor Mr. Kebab v súčasnosti pracuje na úplne novom koncepte exteriérového stánku. Práve v tomto segmente vidí v budúcnosti veľký potenciál, ktorý by mal pomôcť s rýchlejšou expanziou.
Pondelok
23.11.2020
„Doba je bolestivá, ale o to viac sa snažíme náš koncept upravovať a posúvať ďalej. Spúšťame nové produkty a zaviedli sme nové služby,“ hovorí Ľubor Lelovits, majiteľ Mr. Kebab.
 

Ako sa konceptu Mr. Kebab momentálne v Českej republike a na Slovensku darí rásť?
Na Slovensku aktuálne otvárame v Prešove v novom obchodnom centre NOVUM novú franchisovú prevádzku Mr. Kebab. V Českej republike v aktuálnom CORONA roku nemáme zatiaľ šťastie na nového master-franšízora, ktorého neustále hľadáme. Doba je veľmi náročná a aj keď určitý záujem o náš koncept evidujeme, resp. máme rozpracovaný, v súčasnosti nedošlo zatiaľ k uzatvoreniu zmlúv.

Ako výrazne zasiahli opatrenia spojené  s bojom proti pandémii COVID-19 fungovanie vašich pobočiek a vašich franšízantov?
Na Slovensku sme mali v mesiacoch marec - máj úplne zatvorené obchodné centrá, teda aj prevádzky Mr. Kebab. Snaha bola udržať zamestnancov za každú cenu, čo sa nám aj podarilo, najprv s pomocou finančných rezerv a neskôr s pomocou štátu. Po znovuotvorení vcelku veľmi rýchlo nabiehali prevádzky do štandardných výkonov, bohužiaľ medzitým prišla CORONA 2. Takže aktuálne sú všetky naše aj franšízové prevádzky otvorené, ale s výrazným poklesom tržieb a len s predajom so sebou.

O akú podporu z vašej strany sa môžu franšízanti oprieť?
Franšízanti majú dočasne počas CORONY až 100% úľavu na licenčných poplatkoch. Samozrejme konzultujeme pravidelne situáciu a pomáhame im orientovať sa aj v zverejnenej pomoci štátu, ktorá nie je zrovna jednoduchá a rýchla.

Vnímate súčasnú situáciu ako krízu, alebo skôr ako príležitosť? Mnohí podnikatelia v gastronómii, či ľudia, ktorí o podnikaní v tomto odbore uvažujú, by predsa len mohli častejšie uvažovať o rozjazde podnikania pod zavedenou značkou, nemyslíte?
Samozrejme doba je bolestivá, ale o to viac sa aj my snažíme náš koncept upravovať a posúvať ďalej. Spúšťame nové produkty, zaviedli sme donáškové služby, na ktoré sme pred CORONOU nemali dosť času a pod. Osobne si myslím, že pre začínajúcich podnikateľov je teraz veľká príležitosť prísť za veľmi výhodných podmienok k zaujímavým konceptom, resp. predajným priestorom alebo atraktívnym predajným lokáciám. CORONA jedného dňa skončí a je treba byť včas pripravený naskočiť na vlak k nadržaným zákazníkom, ktorým boli odopierané gastro pôžitky.

Ak sa pozrieme do budúcnosti. Aké máte plány ohľadom ďalšej expanzie vášho konceptu? Aké lokality Vás najviac lákajú?
Intenzívne pracujeme práve v týchto časoch na úplne novom koncepte externého stánku Mr. Kebab, pretože týmto smerom vidíme náš ďalší zrýchlený rozmach.


Ideálny kandidát / „Franšíza Mr. Kebab je vhodná pre podnikateľov, ktorí majú chuť riadiť samostatné podnikanie, tvrdo pracovať, neustále sa zdokonaľovať a učiť sa. Musí byť tiež ochotní zaradiť sa do pravidiel systému a spoločne budovať silnú značku. Zatiaľ posledná franšízová pobočka bola otvorená v októbri tohto roka v Prešove napriek sťaženej situácii spôsobenej koronavírusom," soplňuje zakladateľ franšízy Mr. Kebab.