Da Grasso: Pizza, ktorá spája

Úspešnú pizzeriu nerobí iba kvalitné jedlo. V dobrej pizzerii je tiež jedinečný prístup k zákazníkom. Tvrdia to majitelia najväčšej poľskej franšízovej siete talianskych reštaurácií Da Grasso. Spoločnosť, ktorá pôsobí na domácom trhu už od roku 1996, sa snaží vo svojich reštauráciách vytvoriť pre hostí maximálne priateľskú atmosféru tak, aby mali pocit, že sedia na večeri či popíjajú víno u svojho kamaráta doma. Svojich hostí titulujú preto majitelia značky špeciálnym termínom Pizza Friend.
Pokrmy z De Grasso majú jednoducho povedané spájať ľudí. Majitelia sú presvedčení, že prostredníctvom spoločného stolovania je možné posilňovať medziľudské vzťahy, či už rodinné, medzi kolegami na pracovisku, pretože sa pri ňom cítia dobre. Vo svojej ponuke sa špecializujú na taliasku pizzu vyrobenú z vlastného cesta. Poznávacím znamením pokrmov Da Grasso sú pôvodné omáčky. Orientuje sa predovšetkým na rodiny s deťmi, ale ajna tímy zamestnancov, ktorým poskytuje možnosť organizovania firemných akcií.
Komplexná podpora
Od konkurenčných značiek sa pizzerie Da Grasso odlišujú najmä unikátnym franšízovým systémom. Ten poskytuje franšízantom úspešnej značky komplexnú podporu prostredníctvom Centrálneho nákupného systému, marketingovú podporu v rámci celej siete a pomoc administrátora, ktorý franšízantov sprevádza od prvého momentu, a je mu k dispozícii počas celej spolupráce. Na Slovensku má Da Grasso zatiaľ jednu franšízu a hľadá pre svoju expanziu ďalších partnerov.
Celkové investičné náklady na obstaranie franšízy sa odhadujú na asi 35 tisíc eur v závislosti od veľkosti reštaurácie a stavu priestorov. V mestách s minimálnym počtom obyvateľov 20 tisíc je potrebné zaistiť priestory s veľkosťou minimálne 100 m2. Každú lokalitu centrála v spolupráci s uchádzačom dôkladne analyzuje. Franšízanti odvádzajú mesačný poplatok vo výške 300 až 500 eur. Od centrály v Lodži získavajú zoznam osvedčených dodávateľov, bezplatné školenia, podporu od skúsených obchodníkov a marketingové nástroje vrátane vlastných webových stránok.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?