Pohostinstvo novej generácie

Keď sa pred niekoľkými rokmi franšízový koncept EasyWine objavil v Rige, hlavnom meste Lotyšska, stal sa tento bar s reštauráciou tak populárny, že tvorcovia konceptu rýchlo vytvorili i alternatívu Easy Beer v podobe pivných barov. Riaditeľ spoločnosti Peterise Ozolse oznámil, že úspešný koncept plánuje uviesť čoskoro do prevádzky novú generácu formátov pre predaj whisky a miešaných koktejlov. "Easy Wine a Easy Beer sú inovatívne a plne funkčné koncepty, využívajúce inteligentné riešenia, ktoré zlepšia zákaznícky zážitok," hovorí Ozols.
Popularita značiek viedla k expanzii, v súčasnosti vedenie spoločnosti ponúka licencie podnikateľom po celej Európe. "Čo nás zásadne odlišuje od konkurencie, je že sme schopní svojim franšízantom zaručiť dobrý príjem a trvalý rast ich podnikania," zdôrazňuje Peteris Ozols. V čom je koncept inovatívny? Predovšetkým v platbách a objednávkach hostí v reštauráciách. Pri vstupe do lotyšských sietí reštaurácií značiek Easy Wine a Easy Beer obdrží každý zákazník špeciálnu predplatiteľskú kartu, ktorá obsahuje virtuálne peniaze. Zákazníci si môžu zakúpiť ľubovolný nápoj po naskenovaní karty na výdajnom automate, a až neskôr zaplatiť na pokladni.
Spokojní hostia i podnikatelia
"Najmenšie množstvo piva, ktoré si zákazník môže objednať v štandardnej reštaurácii, je 300 ml. Zákazník si nápoj kúpi a zaplatí, či už ho vypije, alebo nie. U nás má ale možnosť si naliať a nápoj najskôr ochutnať i v menšom množstve. To znamená, že si každý môže naplniť pohár pitím, ktoré mu bude chutiť," vysvetľuje generálny riaditeľ skupiny reštaurácií Peter Ozols. "Hosť platí až na konci večera pri odchode z reštaurácie. V praxi sa ukázalo, že tento spôsob platby výrazne podporuje výdaje. Zvyšujúce sa výdaje tiež zvyšujú zárobky," dodáva.
Easy Wine má v ponuke 60 druhov vín. "Náš koncept je príležitosťou ochutnať dobré a veľmi drahé víno i vďaka tomu, že si môžete natočiť iba jeden pohár. Naše výsledky ukazujú, že ľudia radi experimentujú a skúšajú nové možnosti," hovorí Ozols. Ponuka reštaurácií Easy Beer je ešte väčšia - až 200 druhov. „Koncept Easy Wine a Easy Beer je schopný dosiahnuť úspech v celej Európe. Je to unikátne, technologicky vyspelé, efektívne riešenie, firma je vedená veľmi skúseným tímom. Franšízoví partneri obdržia podrobný, vysoko sofistikovaný finančný model a silnú podporu vo všetkých oblastiach podnikania," potvrdzuje franšízový konzultant Juris Roganovs, ktorý sa podieľal na rozvoji značky a príprave na medzinárodnú expanziu.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Prinášame aktuálny rebríček 100 najúspešnejších globálnych franšízových značiek. V TOP 10 nechýbajú franšízy známe z tuzemského trhu. Najsilnejším sektorom zostáva gastro.
„Nízke náklady a rýchla návratnosť robia z Edukido ideálnu voľbu pre tých, ktorí chcú podnikať a zároveň podporiť rozvoj detí,“ hovorí prevádzkový riaditeľ Bartłomiej Misztal.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
„Nastal vhodný čas pre získanie licencie v rámci regiónov Slovenska," hovorí Matúš Hrabko, Field Service Manažér pre McDonald's na Slovensku.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.