Americký reťazec rýchleho občerstvenia Burger King testoval technológie pre mobilné platby od minuloročného decembra v reštauráciách v Miami, čoskoro ich podľa tlačovej správy zavedie ďalej, uviedol prezident Jose Cil podľa agentúry Bloomberg. Firma sa začína pripravovať pre zavedenie tejto služby dokonca v celých Spojených štátoch do niekoľkých mesiacov.
McDonald’s plánuje svoju celoštátnu americkú premiéru mobilných platieb na konca roka, čo bol zrejme tiež impulz pre Burger King k urýchleniu príprav na vlastný systém objednávok cez smartphone.
Súťaž o technologické prvenstvo je ďalšou kapitolou súperenia medzi výrobcami hamburgerov. Zatiaľ čo napríklad celosvetový kaviarenský franšízový reťazec Starbucks mobilné platby umožňuje už dlhšiu dobu, fast-foodové reťazce sa momentálne snažia svoju niekoľkoročnú stratu v tomto smere dohnať. Starbucks má vďaka vernostným programom a akciám viac ako 13 miliónov registrovaných zákazníkov.
Táto hra je o veľa
Aplikácia, ktorá umožní objednávky prostredníctvom mobilného telefónu, by mala pomôcť spoločnosti Burger King vybudovať tesnejšie väzby so zákazníkmi, povedal Cil. „Naši hostia s nami chcú komunikovať a preto hľadáme pohodlný spôsob, ako im tento dialóg umožniť,“ uviedol. Podobne ako Burger King, tiež McDonald’s chce zaistiť svojim zákazníkom "bezproblémové a väčšie pohodlie". Hostia si budú môcť jedlo objednať a zaplatiť už cestou do reštaurácie, na pokladni si ho potom iba vyzdvihnú.
K mobilným platbám sa pridružujú samozrejme tiež vernostné programy a ďalšie pridané služby, ktoré majú stále náročnejších hostí udržať pri hamburgeroch a hranolkách. V hre je skutočne veľa pre všetky zúčastnené firmy. Spoločnosť Burger King sa tento rok pustila do tvrdého boja o každého zákazníka. Celý trh s rýchlym občerstvením sa mení a firmy začínajú vsádzať na všetky možné zľavy a špeciálne akcie. McDonald’s chystá okrem iného modernizáciu a vylepšenie svojich franšízových pobočiek v rámci tzv. zážitku budúcnosti.
Prečítaj články
Kaliforňan sa so svojím bowl konceptom dostáva už aj do susednej Českej republiky. Kto stojí za úspechom slovenskej franšízy v Brne?
Fruitissimo je na trhu dvadsať rokov a zavedený franšízový model sa presadzuje v nových krajinách. Aké sú najbližšie plány značky?
„Stratégiou našej spoločnosti je, aby postupne všetky reštaurácie na slovenskom trhu prešli do rúk franšízantov,“ hovorí Operation&Franchising Director McDonald’s Jaroslav Sedláček.
Street food s možnosťou zostaviť si misku z čerstvých a zdravých surovín Bratislavčanov baví. Teraz sa franšíza rozrastá aj do ďalších miest a ponúka podnikat aj novým záujemcom.
Popularita kebabu je v posledných rokoch v strednej Európe veľká. Grilované kurčatá tu zase majú tradíciu. Práve na to vsádza franšízor Mr. Kebab s novou značkou Pipi Grill.
Najčítanejšie
Ak sa Vám pri vyslovení slova franchising vôbec niečo vybavuje, je to skvelé!
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franšízová sieť Extéria Market sa stará o BOZP, požiarnu ochranu a ďalšie zákonné povinnosti klientov. Firmy, ktoré ich nemajú splnené, sú príležitosťou na rast na trhu.
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?
Samostatné podnikanie v neznámych vodách sa mi oplatilo, tvrdí franšízant Marcel Šurka. Pod konceptom značky 1. Day dnes vedie prevádzku v Banskej Bystrici.