Od záujemcu o franšízu sa očakáva, že bude schopný zaistiť nehnuteľnosti v atraktívnych lokalitách. Rozloha priestorov by sa mala pohybovať medzi 30 až 150 m² podľa toho, či bude mať formu stánku alebo klasickej kaviarne.
Nedeľa
19.06.2016
Pred 27 rokmi začala PJ´s Coffee v americkom New Orleans rozširovať franšízovú sieť. Momentálne hľadá exkluzívneho partnera pre tuzemský trh.
 

PJ´s Coffee má už takmer 40 rokov dlhú tradíciu. Firma bola založená v roku 1978 Phyllis Jordanovou, ktorá otvorila najskôr obchody s praženou kávou a s čajmi a o niečo neskôr ju  doplnila o kaviarne. Ich názov bol vytvorený z iniciálou jej mena: PJ. Od začiatku obchody ponúkali kávu top kvality a aj dnes je „čierny nápoj“ pripravovaný z najlepších arabských kávových zŕn pochádzajúcich zo Sumatry, Etiópie, Kolumbie alebo z Kene. Zákazníkom je podávaná klasická čierna káva, espresso a rozmanité druhy ľadových káv pripravovaných spôsobom, ktorý chráni jedinečnú chuť a vôňu kávových zŕn. Kaviarne tiež ponúkajú kokteily, džúsy, čaje, horúce čokolády alebo čerstvé pečivo a šaláty.

Koncept PJ´s má dohromady 70 kaviarní v USA, pričom franšízová sieť, rozvíjaná od roku 1989, má zatiaľ 20 prevádzok. Podľa Williama Edwardse, riaditeľa spoločnosti Edwards Global Services, ktorá má na starosti rozvoj franšízovej siete, by firma rada spolupracovala s partnerom, ktorý je pripravený rozvíjať koncept PJ´s Coffee na tuzemskom trhu.

„Záujemcom o franšízu by mala byť silná, tržne orientovaná spoločnosť, ktorá sa pohybuje v sektore gastronómie. Očakávame, že bude poznať dobre lokálny trh a zvyky zákazníkov. Vhodný kandidát musí mať predovšetkým dostatočné finančné prostriedky, aby sa mohol ujať exkluzívnej licencie a uviesť do prevádzky aspoň päť nových kaviarní,“ popisuje vhodného kandidáta William Edwards s tým, že franšízant musí počítať s minimálnou investíciou 2 miliónov dolárov.

Franšízor poskytuje okrom licencie pomoc pri výbere vhodnej lokality, spoločný marketing a školenia. „Tréning v Spojených štátoch trvá od dvoch do štyroch týždňov a je povinný  pre budúceho partnera aj pre  jeho zamestnancov, ktorí sa budú realizovať na otváraní, chode a riadení kaviarní,“ komentuje podmienky udeľovania licencie William Edwards.