V priebehu 21 rokov prevádzky reštaurácií KFC na českom trhu bolo obslúžených viac ako 175 miliónov zákazníkov.
Štvrtok
14.01.2016
Ani Dalajlámov nesúhlas neodradil sieť KFC od úmyslu otvoriť prvú fastfoodovú reštauráciu v Tibete.
 

S nápadom expandovať do tejto krajiny prišla podľa agentúry Reuters spoločnosť Yum Brands, ktorá je zodpovedná za rozvoj tohto globálneho reťazca. Podľa agentúry prichádza tento plán po niekoľkých škandáloch s potravinami a po marketingových chybách, ktoré mali negatívny dopad na tržby spoločnosti v Číne. Zahájiť prevádzku by reštaurácia mala v polovice budúceho roka v tibetskej Lhase.

Zatiaľ čo v Tibete zamierilo „kuracie kráľovstvo“ do hlavného mesta, v Česku sa spoločnosť vydáva iným smerom. So svojim konceptom mieri do menších miest. Dôkazom je napríklad jubilejná 70. reštaurácia otvorená v novembri vo Frýdku-Místku alebo nedávno zahájená prevádzka fastfoodovej pobočky v Kolíne. „Kolín je testom menších miest, ktoré sa v súvislosti s celkovým ekonomickým vývojom rýchle rozvíjajú. Práve v Kolíne je výborná dopravná dostupnosť a veľká kúpna sila,“ povedal týždenníku Euro konateľ tuzemského Amrestu Libor Hubík.

Po pol roku firma výsledky kolínskej reštaurácie vyhodnotí a rozhodne o zopakovaní modelu aj inde. V prospech menších miest hrajú podľa manažéra okrem zvýšenia tržného podielu tiež nižšie nájmy. „Náš súčasný potenciál je mať do piatich rokov približne sto reštaurácií,“ doplnil Hubík. KFC prevádzkuje reštaurácie v 22 mestách 13 krajoch Českej republiky.