European Franchise Awards pozná víťaza

MBE Worldwide
MBE Worldwide / Franšízový systém služieb v logistike, tlači a marketingu má k tritisíc pobočiek v 53 krajinách. U nás teraz hľadá master-franšízanta pre Slovensko, ktorý sa chopí potenciálu silnej značky.
Pondelok
08.01.2024
V Bruseli sa udeľovali ceny Európskej federácie franšíz. Zo značiek, ktoré mieria na náš trh, získali ocenenie Mail Boxes Etc.
 

Zástupcovia franšízových konceptov od malých startupov až po globálne známe značky získali ocenenie za to, že sú perspektívnou súčasťou európskeho obchodného prostredia. Cenu pre vznikajúcu značku získavajú mladé firmy, ktoré preukazujú skutočnú vášeň pre budovanie značky a franšízové podnikanie. Tento rok zvíťazili JobCentre zo Švédska. Ponúka bezpečnú cestu k zamestnaniu ľudí, ktorí stoja mimo pracovný trh. Ponúkajú im motivačné aktivity, individuálne vedenie, supervíziu a rozsiahlu sieť miestnych kontaktov.

Špeciálna cena za služby franchisingu je udeľovaná všetkým jednotlivcom a firmám, ktoré presahujú bežnú obchodnú prax v prospech franchisingu. Tento rok sa víťazmi stali švédski Franichise Arkitekt, ktorí pomáhajú firmám budovať, zlepšovať alebo rozširovať svoju franšízovú sieť.

Novou kategóriou sa stala cena za inovácie a udržateľnosť, ktorá sa zameriava na investície do činností s nulovými emisiami, digitálny rozvoj a inovácie. Porotcovia sa nezhodli a udelili dve zlaté pre nemecký Vom Fass podporujúci biodiverzitu v produkcii jedla a fínsky Kotipizza za ich ekologický prístup.

Titul medzinárodná značka je určený pre tých, ktorí uspeli pri rozširovaní mimo svoj domáci trh a udržali tento rast niekoľko rokov. Práve tu sa umiestnila na treťom mieste  MBE Worldwide, ktorých značka sa teraz chystá vstúpiť na náš trh. Poskytujú riešenia pre prepravu, balenie, tlač a marketing malým a stredným podnikom aj maloobchodným spotrebiteľom. Ide o sieť prevažne nezávisle vlastnených a prevádzkovaných pobočiek. Víťazom sa stali Midas International z Francúzska, ktorí sa venujú opravovniam áut.

Najočakávanejšou kategóriou je tradične franšízor roka. Tento rok sa ním stali maďarské Fornetti, najväčší výrobca mrazených pekárenských výrobkov a maloobchodný partner vo východnej Európe.

Franšízant roka je ocenenie, ktoré je o jednotlivcoch a ich príbehoch. Získali ju tí, ktorí preukázali významný rozvoj, vysokú úroveň starostlivosti o zamestnancov a spoluprácu s ďalšími franšízantmi v rámci systému.

Zvíťazila Jessie Lilley s franšízou BabyBallet, čo je britská tanečná značka s viac ako 100 miestami po celom svete. Do novo vzniknutej siene slávy sa dostal napríklad veterán fínskeho franšízingu Henri Laasko.

Celý rebríček EFF nájdete tu .


Populárne na fóre