Ocenenie za rozvoj detí v IT

Náskok v IT / Kurzy Coding Giants sú určené deťom a študentom vo veku 7-19 rokov, rozdeleným do vekovo zodpovedajúcich skupín.
Utorok
07.03.2023
Franšíza Coding Giants už predtým získala na domácom trhu ocenenie v rámci súťaže Podnikateľ roka. Z tohto úspechu môžu ťažiť aj podnikatelia na Slovensku.
 

Technológie majú na podnikanie stále väčší vplyv, preto sa oplatí začať sa o ne zaujímať čo najskôr. To si uvedomuje stále viac ľudí, o čom svedčí rastúca obľuba kurzov programovania pre deti a mládež. Vďaka tomu podnikanie v tejto oblasti predstavuje zaujímavú príležitosť, napríklad pre tých, ktorí by radi podnikali so skúseným partnerom za chrbtom. A to vďaka franšízovému konceptu Coding Giants, ktorý u nás hľadá master-franšízanta, ktorý by sa postaral o rozvoj siete na celom našom území.

Okrem toho však vedenie spoločnosti umožňuje nadviazať aj ďalšie formy spolupráce. Príležitosť sa tak ponúka aj záujemcom, ktorí by chceli otvárať jednu alebo viac škôl. Okrem toho sa súčasťou siete môže stať aj Area Development Manager, ktorý rovnako ako master-franšízant získava partner územnú exkluzivitu a je oprávnený na predaj subfranšízových licencií. Počiatočná investícia začína na 8 tisícoch eur. Pravidelné franšízové ​​poplatky sa pohybujú v rozmedzí 7,5 až 12 percent z obratu. Konečná výška poplatkov sa odvíja od lokality a tiež franšízového modelu, ktorý si partner konceptu zvolí.

Skúsenosti ako výhoda, nie nutnosť

Od nadviazania spolupráce s tuzemskými franšízovými partnermi si poľská centrála sľubuje okrem iného to, že bude môcť expandovať na nové teriorium a tiež ťažiť zo znalostí miestneho trhu. Úlohou franšízanta je zaistiť priestory, v ktorých sa bude výučba študentov vo veku 7 až 19 rokov, realizovať. Mali by mať 30 až 40 m2 a nachádzať sa v atraktívnych lokalitách. Nie je nutné, aby išlo o vlastné priestory franšízanta, je možné si ich aj prenajať.

Poskytovateľ licencie  od franšízantov nevyžaduje skúsenosti s vedením firmy alebo manažérske skúsenosti v korporátnom prostredí. Pokiaľ ich však uchádzač má, predstavuje to pre neho istú výhodu, najmä v jeho ďalšom prípadnom pôsobení pod značkou Coding Giants. Rovnako nie je potrebné, aby mal budúci franšízant znalosti týkajúce sa programovania a celého IT trhu. Aj keď aj tie sú výhodou.


Príspevok pred budúce generácie / Dawid Leśniakiewicz, Piotr Pełka, Sebastian Langa a Radosław Kulesza, majitelia spoločnosti Coding Giants s ocenením EY Podnikateľ roka 2021 v Poľsku.

Populárne na fóre