Podnikanie s vlastnou kávou
Za vznikom značky Meron stojí tím investorov z rumunskej Kluže, ktorí pred 6 rokmi vytvorili tento kaviarenský koncept s cieľom rozšíriť ho následne prostredníctvom franšízových licencií do ďalších regiónov. V súčasnosti má na domácom trhu 19 pobočiek, z ktorých 9 je v rukách franšízantov. Nastal čas na expanziu za hranice. Svojich franšízantov hľadá aj na Slovensku.
Podnikatelia, ktorí by svoju budúcnosť chceli spojiť so sieťou kaviarní, ktorá sa opiera o výberovú kávu praženú vo vlastnej pražiarni Meron Roastery, by mali mať k tomuto celosvetovo obľúbenému a energiou nabitému nápoju veľmi pozitívny vzťah, aby zapadli do tímu kávových nadšencov, ktorí koncept rozvíja. „Naším poslaním je propagovať výnimočnosť kávového priemyslu. Pražíme kávu. Pijeme kávu. Učíme sa kávu. Zdieľame kávu. Naša vášeň pre výberovú kávu je zdielaná s farmármi, ktorí dôkladne sledujú a kontrolujú fázy pestovania, zberu a spracovania kávových zŕn,“ hovorí poskytovateľ franšízovej licencie.
Láska a biznis
Okrem toho by uchádzač o licenciu mal byť pripravený investovať do otvorenia svojej kaviarne približne 100 až 120 tisíc eur. Pripojením sa k franšízovej sieti získa zo strany franšízora podporu v najrôznejších oblastiach, a to nie iba na začiatku spolupráce – od pomoci s výberom vhodného miesta, cez návrh dizajnu až po školenia manažérov a celého tímu franšízanta. Samozrejmosťou je odovzdanie know-how formou franšízového manuálu, ktorého dodržiavanie je prvým predpokladom úspechu podnikania pod touto značkou.
Čo sa vlastností franšízanta týka, nestačí iba milovať kávu. Vedenie konceptu Meron hľadá vo svojich partneroch vodcovské schopnosti, vrátane schopnosti svoj tím inšpirovať, motivovať a smerovať ku spoločnému cieľu. Na to sú nevyhnutné komunikačné schopnosti, vysoká motivácia a schopnosť sebariadenia. Ako franšízant by mal podnikateľ dodržiavať postupy, systémy a procesy nastavené franšízorom.

Prečítaj články

Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Fruitisimo je európska sieť prevádzok zdravej varianty fastfoodu, ktorá vznikla v Českej republike. Ich rastu pomáha aj vzájomné zdieľanie skúseností jednotlivých franšízantov.
Franšízová sieť s čerstvým ovocím v pravej belgickej čokoláde Choco Boss ponúka zaujímavý nápad na podnikanie s priaznivými vstupnými investíciami.
Najčítanejšie

Body Express je franšíza EMS tréningových štúdií, ktoré klientom už za 20 minút týždenne pomôžu cítiť sa vo svojom tele lepšie. Tento rok sa rozrastá tempom jedna pobočka za mesiac.
Svetoznáma značka Starbucks začína zatínať drápy na tuzemskom trhu. Jej kávu si môžeme už vychutnať aj u nás.
Keď sa povie franšízové podnikanie, väčšina z nás si predstaví väčšie mesto a gastro franšízu. Naturhouse dokazuje, že to ide aj inak. Ich koncept pracuje s vernými klientmi.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Rastie počet značiek, ktoré mieria na slovenský trh. Kto sa môže chytiť franšízovej spolupráce hneď na štarte?