Namiesto kávy čokoláda

Mať svoje vlastné podnikanie bolo snom Terezy Čierne už dlhšiu dobu. Keď jej manžel opúšťal zamestnanie, rozhodli sa urobiť ten prvý krok. Vzhľadom k tomu, že obaja ako bývalí zamestnanci nemali s biznisom žiadne skúsenosti, začali sa zaujímať o podnikanie formou franšízingu. "A práve ponuka franšízovej siete BON BON nás zaujala. Spĺňala totiž kritériá, ktoré sme si pre náš budúci biznis stanovili," hovorí Tereza Čierna.
Vstúpiť do franšízovej siete tak Dana a Terezu Čierne prinútil fakt, že išlo o zaujímavé podnikanie. A to nielen pre nich, ale aj pre zákazníkov. "Pravidlá konceptu bola jasná a navyše reálna a splniteľná. To nám úplne vyhovovalo," hovorí Dan Čierny, ktoré sa tak spolu s manželkou stal jedným z takmer 20 franšízantov, ktoré značka na domácom trhu má.
Nielen veľké mestá
"Stále sa nám hlásia noví záujemcovia o franšízovú licenciu. Momentálne rokujeme o otvorení obchodíku v Třinci a tiež v Prahe na Proseku. V tomto roku chceme viac šliapnuť do pedál franšízového rozvoja, neplánujeme teda otváranie vlastných obchodov," vysvetľuje plány pre tento rok majiteľka a zakladateľka siete BON BON Petra Kovandová. V prípade, že by však prišla nejaká zaujímavá príležitosť pre otvorenie vlastnej pobočky, neváhala by ju využiť.
Podľa Petry Kovandová je za predpokladu, že sa nájdu vhodné priestory pre obchod BON BON, aby značka svoje miesto našla v každom meste s minimálne 20 tisícmi obyvateľmi. A ako by mal onen vhodný priestor vyzerať? "Náš obchod by mal mať minimálne 20 metrov štvorcových. Ideálne by mal byť buď v obchodnom centre, alebo na rušných uliciach či obchodných triedach," hovorí Petra Kovandová.
Investície do obchodu s čokoládou a pralinkami BON BON činí zhruba 9300 eur. Za licenciu franšízista zaplatí 1850 eur. Zvyšných takmer 7500 eur potom putuje na prispôsobenie predajne podľa zadania franšízora. Zmluvu so svojimi franšízovým partnermi značka BON BON uzatvára na dobu neurčitú.
Prečítaj články

Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?
Franšízová sieť predajní alkoholu rastie každoročne o dvadsať nových pobočiek. Jednoduchý nákup a široký výber značiek si Slováci obľúbili.
Koncept krabičkovej diéty FITeat pôsobí zatiaľ u našich susedov v Českej republike. Do ďalších regiónov a na Slovensko chce vstúpiť vďaka franšízantom.
Franšízový reťazec Môjobchod v spolupráci s čerpacou stanicou Ava Jett vítajú nový koncept predajní.
Sieť maloobchodných predajní Malina potraviny chce previesť zabehnuté pobočky na partnerov. Je novinkou v Katalógu franšíz.
Najčítanejšie

Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.