Čerstvá príležitosť pre podnikanie

Šanca pre existujúce podniky / Gastronomické prevádzky, ktoré uvítajú väčší odbyt, môžu výrobu jedál v krabičkách pridať do svojej existujúcej ponuky.
Pondelok
14.04.2025
Stravovanie v krabičkách sa presadilo v slovenských domácnostiach aj kanceláriách. Ako na to ide česká franšíza FITeat?
 

Spoločnosť s mnohoročnou tradíciou v gastronómii sa posledných už skoro 15 rokov špecializuje na krabičkové diéty a prekonali počet 30 000 odberateľov. Na Slovensku má Fit Eat zastúpenie  v Bratislave, Trenčíne, Piešťanoch, Žiline a Trnave. V Českej republike sa nachádzajú v troch krajoch, Prahe a Brne. Potenciál pre ďalšie vidia vo všetkých krajských mestách. Ich zákazníci sú ľudia, ktorí majú vo všeobecnosti vzťah k zdravému životnému štýlu.

Dávno nejde len o riešenie pre tých, čo chcú chudnúť. Stravovacie programy riešia aj mnoho ďalších stravovacích režimov a štýlov, napríklad vegetariánstvo, low carb, keto diétu a ďalšie. Jedlá zostavujú nutriční terapeuti s ohľadom na moderné poznatky o vyváženej strave.

Franšízová spolupráca je vhodná pre tých, ktorí chcú založiť úplne novú pobočku, ale aj pre gastro prevádzky, ktoré potrebujú posilniť svoje využitie zavedeným produktom.Súčasťou franšízovej spolupráce je aj veľkoobchod, pomocou ktorého franšízor dodáva pobočkám suroviny.

Investícia do novej franšízy je preto závislá od mnohých faktorov, ako napríklad či má franšízant zariadenie a prevádzkareň, alebo či bude so zariadením začínať. Preto vstupný poplatok činí od štyroch až po štyridsať tisíc eur podľa náročnosti. Pokiaľ záujemca o franšízu zatiaľ v odbore nepodniká, na začiatku ho čaká aj zariadenie prevádzky zhruba za 40 až 80 tisíc eur podľa veľkosti.


Nový smer gastronómie / Počet zákazníkov z domácností i kancelárií rastie – okrem chudnutia rieši aj zdravie či špeciálne diétne režimy.