Iba odborníci / Partnermi ERA sa stavajú iba ľudia s rozsiahlymi obchodnými skúsenosťami. Musia mať aspoň 15 rokov praxe ako vrcholoví manažéri.
Pondelok
05.12.2022
Inflácia, narušené dodávateľské reťazce a vojna na Ukrajine prinútili podniky hľadať úspory. Franšízanti Expense Reduction Analysts sa na nedostatok záujmu klientov nemôžu sťažovať.
 

Spoločnosť Expense Reduction Analysts (ERA), ktorá pomáha podnikom optimalizovať ich náklady, má v súčasnej dobe veľa zákaziek. Doba jej totiž nahráva. „Hľadanie úspor je dnes pre mnoho spoločností strategickou oblasťou. Môžem povedať, že náročná ekonomická doba nám praje. Inflácia, prerušené dodávateľské reťazce a vojna na Ukrajine prinútili firmy hľadať úspory, a preto sa obracajú na nás,“ hovorí Michal Brzeminski, Head of CEE Development ERA.

Plné ruky práce

Pre celý tím ERA v strednej a východnej Európe je rok 2022 obdobím zvýšeného pracovného nasadenia a zároveň najväčšej prosperity. „Trh nám však prináša aj nemalé výzvy,“ netají sa Michal Brzeminski s tým, že najväčšou z nich sú práce s nákladovými oblasťami postihnutými výpadkami dodávok a energetickou krízou.

Napriek tomu, alebo možno práve preto je podľa Brzeminského v súčasnosti ten správny čas stať sa súčasťou franšízovej siete poradenskej spoločnosti Expense Reduction Analysts. A to aj na českom a slovenskom trhu, kde aktuálne hľadá Country Managera, ktorý sa postará o rozvoj konceptu na týchto dvoch trhoch. Okrem vlastnej poradenskej činnosti bude zodpovedný za rozvoj a rast siete kvalifikovaných franšízantov, vrátane tých, ktorí na týchto dvoch trhoch už pôsobia. V Česku ich je aktuálne 4 a na Slovensku 5. Zároveň bude prevádzkovať vlastnú poradenskú spoločnosť Expense Reduction Analyst zameranú na poradenstvo v oblastiach zvyšovania zisku klientom z radov obchodných spoločností.

Jasná cesta

V tomto roku chce spoločnosť rozvíjať svoju štruktúru, ale predovšetkým sa chce sústrediť na svoje súčasné aktivity, v ktorých skutočne pomáha firmám a realizuje optimalizačné projekty. „Je pre nás dôležité, aby klienti boli s našimi službami spokojní a vďaka nim zavádzali moderné riešenia, ktoré znižujú prevádzkové náklady. Vedieme tiež množstvo rokovaní s potenciálnymi zákazníkmi, ktorým by sme mohli pomôcť optimalizovať ich nákladovú základňu. Na druhej strane je pre nás dôležité rozvíjať naše štruktúry s kvalifikovanými partnermi – franšízantmi, ktorí budú pre našu organizáciu prínosom a budú sa podieľať na projektoch, ktoré realizujeme,“ hovorí Michal Brzeminski.

Partnermi ERA sa stávajú iba ľudia s rozsiahlymi obchodnými skúsenosťami. Musia mať aspoň 15 rokov skúseností na pozícii vrcholového manažéra a vedieť, ako spoločnosti fungujú, ako im pomôcť a mať svoje odborné znalosti v určitej nákladovej oblasti. „Samotný proces pristúpenia k našej sieti je náročný a viacúrovňový. Keď privedieme nového človeka, odovzdávame mu 30-ročné know-how metodiky 10 krokov a zaškolíme ho s pomocou skúsených odborníkov z ERA,“ vysvetľuje Brzeminski.

Keď je reč o peniazoch 

Investícia do podnikania s ERA činí zhruba 150 tisíc eur. Zahŕňa nákup franchisovej licencie pre partnera, aj získanie exkluzívnej licencie pre Českú a Slovenskú republiku v úlohe Country managera. Partneri pracujú prevažne na diaľku, takže nepotrebujú žiadne priestory. V tomto roku by sa k ERA mali pripojiť dvaja noví partneri. Výška zárobku jednotlivých franšízantov závisí od ich nasadenia, skúseností a usilovnosti. Partneri môžu ťažiť zo skúseností franšízora a pracovný čas si môžu prispôsobiť svojim potrebám. Rekordmani si podľa Brzeminského môžu zarobiť aj niekoľko miliónov eur ročne. Cieľom poskytovateľa licencie je, aby príjmy jeho partnerov dosahovali sumy viac ako 1 milión eur ročne.


Michał Brzemiński, CEE Development Director v spoločnosti ERA / „Zameriavame sa na zabezpečenie toho, aby príjmy našich partnerov presiahli 1 milión EUR ročne

Populárne na fóre