Otvárame franšízový obchod s domácimi potrebami

Príležitosť na úspech / Franšíza Kinekus je výzvou pre všetkých, ktorí majú chuť obchodovať s niečim osvedčeným, mať svoje podnikanie pod kontrolou a ťažiť zo skúseností franšízora.
Nedeľa
06.11.2022
V minulom roku oslávila značka Kinekus 30 rokov fungovania na trhu. Je pripravená ďalej rásť prostredníctvom franšízantov. Do akých miest sa hodí?
 

V súčasnosti funguje na domácom slovenskom trhu celkovo 12 pobočiek tejto siete obchodov zameraných na predaj potrieb pre domácnosť a záhradu. Štyri z nich sú prevádzkované franšízorom, zvyšných osem je v rukách franšízantov. Prostredníctvom franšízovej licencie sa značke podarilo expandovať aj na český trh. Tam funguje predajňa Kinekus v severomoravskom Šumperku.

Záujemcovia o otvorenie franšízového obchodu Kinekus na Slovensku majú stále možnosť uchádzať sa o licencie. Prvým krokom by malo byť nájdenie vhodného miesta pre budúcu pobočku. Mala by sa nachádzať v meste s minimálne 15 tisíc obyvateľmi a spádovou oblasťou cca 50 tisíc ľudí. Ideálne sú teda krajské alebo okresné mestá. S posúdením vybranej lokality pomôže uchádzačovi o franšízu poskytovateľ licencie na základe dlhoročných skúseností. Od franšízantov  chce, aby od svojich pobočiek nebývali ďalej ako 30 minút jazdy autom. Pre výber franšízanta je totiž zásadná jeho pripravenosť spolupracovať a aktívne sa podieľať na chode predajne a aby vedel  reagovať na zmeny a riešiť problémy, čo z veľkej diaľky často nejde.

Čo sa týka počiatočnej investície, ktorá na franšízového partnera čaká, je závislá od veľkosti pobočky, ktorú chce partner prevádzkovať. Pohybuje sa od 300 eur za m2. Minimálna veľkosť predajne by mala byť minimálne 400 m2 a disponovať priestormi na sklad. V rámci spolupráce s franšízovou sieťou Kinekus získava franšízant okrem všetkého potrebného know-how aj prístup k špeciálnemu informačnému systému, pomoc pri školení zamestnancov a jeho podnikanie je tiež marketingovo podporované z centrály spoločnosti.


Všetko v jednom / Kúpou franšízy Kinekus franšízant získava know-how na akom mieste zriadiť predajňu, ako má vyzerať, čo a ako umiestniť do regálov. Tiež sa dozvie koho zamestnať ako predavača alebo ako urobiť reklamnú kampaň, aby bol obchod úspešný.

Populárne na fóre