Zdroj príjmov / Franšízanti MBE zarábajú vďaka poskytovaniu služieb v mnohých oblastiach – balenie a preprava , logistika, tlač, marketing a tiež prostredníctvom prenájmu poštovných schránok firmám a súkromným osobám.
Utorok
21.06.2022
Pobočky spoločnosti MBE Worldwide vykázali v minulom roku tržby vyššie ako 1 miliardu eur. Aj podnikatelia u nás sa môžu stať súčasťou siete.
 

Franšízový koncept Mail Boxes Etc. (MBE) sa špecializuje na poskytovanie riešení v oblasti elektronického obchodovania, logistiky, marketingu a tlače pre malé a stredné podniky a koncových spotrebiteľov. V 53 krajinách sveta aktuálne funguje pod rôznymi značkami ako PostNet, PACK & SEND, AlphaGraphics a Multicopy viac ako 2 900 pobočiek. Práve tie vygenerovali v minulom roku tržby vo výške 1,01 miliardy eur, ďalších 24 miliard eur sú tržby za tovary zobchodované prostredníctvom platformy PrestaShop.

Výššie spomínané značky ako PrestaShop, PACK&SEND a Multicopy patria k akvizíciám, ktoré v roku 2021 spoločnosť MBE Worldwide úspešne dokončila. K tomu pribudol ešte nákup podniku MBE UK & Ireland, ktorý je držiteľom licencie na prevádzkovanie pobočiek pod hlavičkou MBE. Okrem akvizícií sa sieti  darilo ďalej rásť, a to nielen vďaka otvoreniu 208 nových prevádzok po celom svete. Prostredníctvom master-franšízovej licencie sieť prenikla na nové trhy do Bulharska a Jordánska a uzatvorila licenčnú zmluvu na ochrannú známku vo Východnom Timore, čím rozšírila svoju globálnu platformu na nové územia.

Rozvoj nezastavuje

"Napriek tomu, že dopad pandémie stále pretrvával, rok 2021 bol pre nás pozoruhodný," hovorí Paolo Fiorelli, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ MBE. "Naši miestni podnikatelia aj naše firemné tímy preukázali neuveriteľnú mieru nadšenia a odhodlania. Podarilo sa nám uzatvoriť  strategické akvizície, ktoré nám pomôžu zvýšiť konkurencieschopnosť a schopnosť obsluhovať zákazníkov po celom svete, a zároveň udržať silný organický rast. Vďaka akvizícii PrestaShopu sa snažíme maximalizovať príležitosti plynúce z elektronického obchodovania a podporiť tak náš dlhodobý cieľ stať sa vedúcou platformou pre globálne obchodovanie. Tiež sme pokračovali v investíciách do našich technologií, aby sme zabezpečili  hladkú prevádzku vo všetkých  našich krajinách," dodáva. A v rozvoji pokračuje MBE aj tento rok. Nedávno oznámili akvizíciu väčšinového podielu v spoločnosti GEL Proximity, prvej platforme  zameranej na bezdotykovú logistiku.

Jednou z destinácií, kam by MBE rado expandovalo je aj Slovensko, kde hľadá master-franšízového partnera. Jeho úlohou bude vybudovať sieť servisných centier. Investícia, ktorá na záujemcu  o master-franšízovou licenciu čaká, zahŕňa aj náklady na nákup exkluzívnych master-licenčných práv pre danú krajinu, otvorenie pilotného centra, založenie a správu  master-franšízového tímu a prispôsobenie systémov MBE. Samozrejmosťou je aj školenie, ktoré zabezpečí spoločnosť MBE Worldwide v Taliansku.


Globálne podnikanie / V 53 krajinách v Európe, Ázii a Južnej Amerike úspešne funguje viac ako 2900 MBE Center. Vstúpiť chce aj na slovenský trh.

Populárne na fóre