Príležitosti v každej krajine / Vďaka širokej škále poskytovaných služieb, je koncept MBE podľa jeho vedenia schopný sa veľmi dobre prispôsobiť podmienkam trhu, na ktorý vstupuje.
Nedeľa
13.02.2022
Mail Boxes Etc. pomáha ľuďom a spoločnostiam zvýšiť produktivitu outsourcingom logistických a komunikačných služieb. Na Slovensku hľadá master-franšízového partnera.
 

Mail BoxesEtc. (MBE) je popredným poskytovateľom prepravných, fullfilment, tlačových a marketingových riešení pre malé a stredné podniky a ​​bežných spotrebiteľov po celom svete. Klientom všetky tieto služby poskytuje väčšinou prostredníctvom franšízových pobočiek, ktoré nájdeme vo viac ako 50 krajinách sveta. Aby mohli franšízoví partneri poskytovať čo najširšie portfólium služieb, zahŕňa MBE aj ďalšie doplnkové značky ako AlphaGraphics, PostNet, Spedingo.com, PrintSpeak, Pack&Send a Multicopy.

Od roku 2021 má MBE viac ako 2 800 servisných stredísk v 53 krajinách po celom svete. Zahŕňalo to pridanie 100 nových servisných centier v roku 2020 a ďalšiu expanziu do dvoch nových krajín - Belgicka a Saudskej Arábie. Spoločnosť teraz zamestnáva viac ako 11 tisíc ľudí a poskytuje služby viac ako 650 tisícom firemných zákazníkom. Vďaka expandujúcemu charakteru spoločnosti MBE rok 2020 uzatvorili s celosystémovými tržbami vo výške 879 miliónov EUR.

Rastové trendy pokračovali aj v minulom roku. „Napriek pandémii Covid-19, ktorá silno ovplyvňuje životy ľudí a podnikanie, boli pre nás uplynulé roky solídne,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ MBE Paolo Fiorelli. „Naši miestni podnikatelia aj naše firemné tímy preukázali neuveriteľnú úroveň odolnosti. Podarilo sa nám maximalizovať príležitosti v segmente prepravy, čo pomohlo vykompenzovať pomalé oživenie polygrafického podnikania. Okrem toho sme boli schopní uzatvoriť dve akvizície – PACK & SEND a Multicopy – ktoré nám pomôžu posilniť našu konkurenčnú pozíciu a schopnosť slúžiť zákazníkom po celom svete,“ dopĺňa.

Plány na našom trhu

Ako už bolo povedané, v tuzemsku hľadá značka MBE master-franšízanta, ktorého úlohou tu bude  vybudovať sieť servisných centier. Investícia, ktorá na záujemcu o master-franšízovú licenciu čaká, zahŕňa náklady na nákup exkluzívnych master-licenčných práv pre danú krajinu, otvorenie pilotného centra, založenie a správu master-franšízového tímu a prispôsobenie modelov a systémov MBE. Samozrejmosťou je aj školenie, ktoré zabezpečí spoločnosť MBE Worldwide v Taliansku.

Spoločnosť Mail BoxesEtc. bola založená v roku 1980 v kalifornskom San Diegu triom Gerald Aul, Pat Senn a Robert Dias. O 13 rokov neskôr značku predstavil v Taliansku Graziano Fiorelli, ktorý sa stal jej hlavným franšízantom. Od otvorenia jej pilotného centra v roku 1992 sa talianska sieť MBE rozrástla na viac ako 500 centier. MBE Italy následne získala hlavné franšízové práva MBE pre Španielsko, Nemecko a Rakúsko.

Do roku 2000 sa spoločnosť rozšírila na 4000 miest, expandovala do Európy aj Ázie. O rok neskôr, v roku 2001, spoločnosť MBE kúpila v severnej Amerike prepravná firma UPS Mail BoxesEtc, čo následne znamenalo premenovanie siete maloobchodných centier MBE v Kanade a USA na „The UPS Store“. V roku 2009 MBE Worldwide, rodinná talianska holdingová spoločnosť so sídlom v talianskom Miláne, získala celosvetovú sieť servisných centier MBE s výnimkou tých na severoamerickom trhu. Na konci dekády dosiahol celkový obrat siete MBE viac ako 330 miliónov EUR.

Na čom zarábajú franšízanti?

Balenie a preprava centrá MBE ponúkajú riešenia na kľúč - vyzdvihnutie u zákazníka, profesionálne balenie, kuriérska správa atď.

Logistika – kompletné a flexibilné logistické služby zahŕňajúce napr. vyzdvihnutie zásielky u odosielateľa, jej uskladnenie, tlač súvisiacich dokumentov, profesionálne balenie a odoslanie a doručenie, vrátane inventarizácie zásob a vratiek.

Poštová schránka na prenájom služba MBE Mailbox umožňuje zákazníkom, súkromným osobám aj spoločnostiam, mať adresu v centre MBE na príjem balíkov, listov, doporučených listov atď.

Tlač riešenie pre tlač veľkých aj malých formátov v nízkych aj vysokých nákladoch.

Marketingové riešenia zákazníkom sú v centrách MBE k dispozícii profesionáli schopní vytvárať efektívne komunikačné produkty vrátane vonkajšej reklamy. Môžu im pomôcť s podporou aj počas špeciálnych akcií, ako sú veľtrhy a kongresy.


Franšízy okolo nás / Okrem susedných krajín ako sú Nemecko a Rakúsko, pôsobí od roku 2014 značka Mail BoxesEtc. aj v Poľsku.

Populárne na fóre