Kilá dolu, podnikanie hore
V súčasnosti pôsobí na českom a slovenskom trhu zhruba 130 výživových poradní Naturhouse. Väčšinu z nich majú v rukách franšízanti. Stále sú však lokality, v ktorých ešte táto pôvodom španielska značka zastúpenie nemá. Záujemcovia o rozbehnutie vlastného podnikania pod hlavičkou tejto značky môžu začať podnikať v mestách s viac ako 20 tisíc obyvateľmi, pobočku však je možné otvoriť aj v menších mestách, a to vďaka mikrokonceptu, ktorý vedenie siete v Česku a na Slovensku vytvorilo.
Štandardná pobočka vhodná pre minimálne 20tisícové mestá by mala mať veľkosť najmenej 29 m2 a mať výkladnú skriňu. Umiestená by mala byť na mieste s vysokým pohybom ľudí. Ideálne teda v centrách miest alebo v obchodných centrách. Investícia do pobočky tohto typu začína na 16 100 Eur. Ak sa budúci franšízant rozhodne podnikať v menšom meste, má k dispozícii už spomínaný mikrokoncept určený pre mesta s 8 až 19 tisícmi obyvateľov. V takomto prípade začína pre franšízanta investícia na 9 200 Eur. Priestor pre pobočku, či už vlastný alebo prenajatý, musí byť minimálne 20 m2 a rozdelený na čakáreň a výživovú poradňu. Nachádzať by sa opäť mala vo frekventovanej lokalite v centre mesta.
Z výživového poradcu podnikateľom
Za svoju investíciu okrem pomoci so zariadením a sprevádzkovaním pobočky franšízant získa kompletné know-how potrebné k jej prevádzkovaniu. Franšízantom sa môže stať investor, ktorý má záujem prostredníctvom svojich zamestnancov prevádzkovať viac pobočiek, ale aj výživový poradca, ktorý sa zároveň stane podnikateľom.
Služby značky Naturhouse spočívajú v dvoch krokoch. Prvou službou sú konzultácie, ktoré sú pre potenciálnych klientov bezplatné. „Pred definitívnym rozhodnutím, či sa klienti obrátia na služby Naturhouse, môžu vyskúšať balíčkovú formu v podobe zakúpeného produktu a stravovacieho plánu na tri týždne,“ hovorí výživová poradkyňa Naturhouse franšízantka Lenka Tuizalová s tým, že najviac využívanou je klasická metóda. Pri nej klient absolvuje úvodnú konzultáciu, spolu s výživovou poradkyňou vyplní dotazník o zdraví, alergiách či chorobách a intoleranciách. Absolvujú tiež vyšetrenia, na základe ktorých im bude zostavený jedálniček na mieru.

Prečítaj články

Počet obéznych ľudí stúpa a s tým aj podnikateľský potenciál výživových poradní. Ako je na to pripravený koncept franšízy Naturhouse?
Značka Naturhouse u nás pôsobí už zhruba 15 rokov. Za tú dobu otvorila aj s pomocou franšízantov 35 výživových poradní. Kto sa môže stať majiteľom ďalších franšíz?
„Naše plány expanzie nezmenil ani koronavírus. Stále by sme radi dosiahli počet 150 predajní,“ hovorí Jan Gonda, master-franšízant siete Naturhouse pre ČR a SR.
Utorok 22. októbra, deň, ktorý bude v bratislavskom hoteli Crown Plaza patriť franšizingu a výstave "Podnikajte s franchisingom". Aké značky návštevníci uvidia?
Naturhouse otvoril už 36. výživovú poradňu na trhu. Vo finále by ich malo byť 50.
Najčítanejšie

Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Rastie počet značiek, ktoré mieria na slovenský trh. Kto sa môže chytiť franšízovej spolupráce hneď na štarte?
Fruitisimo je európska sieť prevádzok zdravej varianty fastfoodu, ktorá vznikla v Českej republike. Ich rastu pomáha aj vzájomné zdieľanie skúseností jednotlivých franšízantov.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?