Lokálny marketing i koučing / Franšízanti ERA okrem potrebného know-how osvedčeného za 29 rokov fungovania získavajú i podporu v podobe IT systému, medzinárodnej spolupráce, či pomoci s lokálnym marketingom. K dispozícii je im potom i tím mentorov a koučov.
Piatok
11.06.2021
Spoločnosť Expense Reduction Analysts má za sebou v regióne CEE úspešný kvartál. Na Slovensku chce ďalej rásť. Akých franšízových partnerov hľadá?
 

Situácia spojená s pandémiou COVID- 19 priniesla franšízantom a analytikom Expense Reduction Analysts (ERA) v regióne strednej a východnej Európy zvýšený záujem o ich služby. Ten sa tento rok v prvom štvrťroku premietol do medziročného zdvojnásobenia počtu klientov a tiež do štvornásobku projektov, na ktorých sa momentálne pracuje. “Našimi klientmi sú stabilné spoločnosti, ktoré chcú nájsť príležitosť ušetriť vo svojom súčasnom rozpočte. A práve na to sa s celým naším tímom špecializujeme. Vďaka našim expertom dokážeme vo firmách nájsť príležitosti, ako ušetriť, ktoré majiteľ nemusí vidieť,” hovorí Michal Brzeminski, Head of CEE Development ERA.

V súčasnej dobe má značka v celej tejto oblasti 41 partnerov, ktorí pod hlavičkou ERA podnikajú na základe franšízovej licencie, a 7 konzultantov. Len na Slovensku momentálne pôsobí 8 franšízantov a v susednom Česku 7. Do piatich rokov by mala mať ERA v strednej a východnej Európe sieť 80 franšízantov. “Naším cieľom je získať franšízantov z radov naozajstných odborníkov. Na ich kvalite nám obzvlášť záleží, preto uprednostňujeme práve kvalitu pred kvantitou. Jednotlivé tímy, ktoré pracujú na konkrétnych projektoch, skladáme na základe potrieb našich klientov. Kombinujeme pri tom profesionálov z rôznych regiónov,” vysvetľuje Michal Brzeminski s tým, že príležitosť rozvíjať svoj biznis iste nájdu potencionálni franšízanti, ktorých špecializáciou je bankovníctvo, facility management, odpadové hospodárstvo, poisťovníctvo a pod. 

Tvrdý tréning, ľahšia prax

Aby mal franšízant istotu, že noví franšízoví partneri budú na svojom podnikaní pod značkou ERA náležite pripravení, zabezpečuje pre nich intenzívne trojtýždňové školenie. V jeho priebehu sa naučí všetko, čo potrebuje, vrátane toho, ako pracovať ako konzultant, ako jednať s potencionálnymi klientmi, ako používať metodológiu ERA a vďaka tomu nachádzať priestor k úsporám u klientov.

Dôležitá je v tomto ohľade i komunikácia medzi jednotlivými členmi tímu. Tá sa i behom pandémie podľa Brzeminského veľmi zefektívnila vďaka používaniu moderných technológií.  

“Našich franšízantov podporujeme i po dokončení tréningového programu ERA - zavádzame program, ktorý podporuje rast a úspech každého nového franšízanta na jeho miestnom trhu,” dodáva. 

Úlohou franšízanta je akvizícia klientov, a i následná participácia na jednotlivých projektov v rámci už zmieňovaných tímov, ktoré môžu byť častokrát medzinárodné. Záujemcovia o franšízovú licenciu ERA za ňu zaplatia 29,9 tisíca eur. V priebehu spolupráce potom odvádzajú mesačné franšízové poplatky vo výške 22 % z čistého príjmu franšízy a taktiež marketingový poplatok vo výške 3 % z mesačného príjmu. Zmluvu s franšízantmi uzatvára ERA na 10 rokov.


Čas sú peniaze / “Osobné stretnutie je v našom biznise veľmi dôležité. I tak využívanie moderných technológií so sebou prinieslo veľkú efektivitu v komunikácii a takisto úsporu času, vytvára tak viac príležitostí pre každého franšízanta,” hovorí Michal Brzeminski, Head of CEE Development ERA.

Populárne na fóre