Služby „naviac“ / Koronavírusová kríza pomohla sieti Quickwash k rozvoju nových aktivít. Spustená bola napríklad nová služba „Pranie s donáškou“, vedenie k tomu vytvorilo nový web práčovňa on-line.
Nedeľa
30.05.2021
Otvoriť aspoň jednu alebo dve nové pobočky chce tento rok franšíza Quickwash. Aký je o licencie samoobslužných práčovní v súčasnosti záujem?
 

Uplynulé mesiace ovplyvnili väčšinu odborov. S obmedzením fungovania sa museli vyporiadavať aj pobočky franšízového konceptu Quickwash. V dôsledku vládnych opatrení museli mať dvere pre zákazníkov zatvorené celý marec. „Aby sme aspoň čiastočne zmiernili ekonomický dopad, vo väčšine pobočiek sme ponúkali službu „cez okienko“. Od zákazníkov sme medzi dverami prevzali bielizeň, vyprali ju, poskladali a čistú zasa odovzdali zákazníkovi v dohodnutý čas,“ vysvetľuje majiteľ konceptu Quickwash Tomáš Drga s tým, že okrem toho môžu zákazníci vo väčšine poboček využiť tiež službu prania s dopravou. V takom prípade si franšízanti alebo zamestnanci pobočiek vyzdvihnú bielizeň priamo u zákazníka a následne mu ju čistú privezú naspäť.

Ovplyvnená bola však  nielen prevádzka, ale tiež plány na rozvoj a výstavbu nových práčovní. Aj napriek tomu sa však vedeniu siete podarilo na domácom českom trhu otvoriť dve nové prevádzky, a to v Mariánskych Lázňach a Frýdku-Místku. Ich počet by sa mal rozšíriť aj tento rok, a to aj u nás. V súčasnosti je poskytovateľ licencie v kontakte hneď s niekoľkými záujemcami. Franšízor priznáva, záujem zo strany potenciálnych záujemcov je v súčasnej dobe nižší, ako by to bolo pred príchodom pandémie. Dôvod je prozaický, ľudia sú dnes so svojimi podnikateľskými zámermi v oblasti služieb ďaleko opatrnejší a skôr vyčkávajú, až sa situácia zlepší.

Pomoc s kompenzáciami a hygienou

Podľa Drgu koronavírusová kríza spôsobila franšízantom Quickwash obrovské straty. Aj v mesiacoch, keď mohli mať svoje pobočky otvorené, franšízor odhaduje, že v dôsledku zníženia dopytu, príjmy pobočiek poklesly o 40 až 50 %. V čase, kedy boli práčovne úplne zatvorené, by pokles mohol byť v niektorých pobočkách až 90 %.

Svojim franšízovým partnerom vedenie franšízovej siete pomáha hlavne so sledovaním aktuálnej situácie a zhromažďovaním informácií ohľadom vývoja vládnych opatrení a tiež kompenzácií, v ktorých je niekedy zložitejšie sa vyznať. Ďalšia pomoc je zameraná na poradenstvo ohľadom zvýšených hygienických opatrení v prevádzkach a tiež na marketingovú kampaň realizovanú s cieľom priviesť zákazníkov naspäť do práčovní Quickwash.

Pre otvorenie samoobslužné práčovne záujemca nepotrebuje žiadnu špeciálnu kvalifikáciu. Všetky potrebné informácie získa v rámci školenia. Výška investície pre franchisanta sa pohybuje v rozmedzí od 42 do 80 tis. euro odľa veľkosti prevádzky.


Rozvoj siete / Na slovenskom trhu momentálne fungujú 2 pobočky, obe v Bratislave.

Populárne na fóre