Otec a syn Strakoví, Extra Services / „Všetkým našim franšízantom a partnerom umožňujeme zarábať, koľko chcú, a venovať svojmu podnikaniu toľko času, koľko si želajú. Vyžadujeme však aj profesionálny prístup k práci, klientom aj kolegom zo siete."
Pondelok
21.08.2023
„Sme jedinou franšízovou sieťou v odbore v EÚ, ktorá ponúka jednoročné skúšobné obdobie „partnerstva“, hovorí Radek Straka, majiteľ franšízy Extra Services.
 

Ako fungujú Extra Services? Čo ponúkajú? Čím vynikajú na trhu?

Extra Services je frašízový systém, ktorý sa zameriava na činnosti spojené prevažne s nehnuteľnosťami či bývaním a navzájom prepája objednávateľa a poskytovateľa všetkých týchto služieb a činností. Služby sú zamerané hlavne na sťahovanie, vypratanie, upratovanie a rôzne remeselné práce. Všetkých našich franšízantov vždy zariadime, preškolíme, ale hlavne im ako jediná franšíza na svete dodávame po celú dobu trvania spolupráce reklamu, prácu, klientov a zákazky, ktoré zaisťujeme nepretržite na vlastné náklady.

Aké sú dnes podmienky podnikania vo vašom odbore? Ako sú na tom spoločnosti v čase prudkej inflácie? Akým ďalším výzvam čelí?

V súčasnosti je po celom svete situácia, že dopyt ponašich službách neustále rastie a  pribúda, ale skúsených, pracovitých a zručných ľudí naopak ubúda. Preto sme hrdí na to, že za roky našej existencie disponujeme takým veľkým potenciálom týchto pracovitých a zručných franšízantov a partnerov. Inflácia sa nás takmer nedotýka, pretože dopyt je stále väčší a predpokladáme, že tento trend bude neustále stúpať.

Ako sa vašej spoločnosti dnes na trhu darí? Sú predaje vzrastajúce alebo padajú? Ako veľmi? Ako sú na tom so súčasnou mierou inflácie?

Ako som už uviedol, dopyt po našich službách má v súčasnosti neustále stúpajúci trend a tým pádom nám pribúda stále viac franšízantov a partnerov, ktorí využívajú možnosť neustáleho prísunu nových klientov a zákaziek bez ohľadu na infláciu. Momentálne máme po Európe viac ako 1500 franšízantov a partnerov a každý týždeň pribúdajú noví.

Je vhodný čas na otvorenie franšízy vo vašom odbore? Prečo?

Určite áno. Neustále pribúdajú záujemcovia o naše služby a čoraz častejšie sú objednávatelia ochotní za nich zaplatiť, aby si ušetrili svoj čas na vlastné podnikanie, prácu či svoj voľný čas.

Ako otvoriť podnik pod hlavičkou vašej spoločnosti? Je záujem o otváranie franšízových prevádzok zo strany potenciálnych kandidátov stúpajúci alebo klesajúci? Prečo? Máte nejaké stimuly pre potenciálnych franšízantov?

Vstúpiť do našej siete je úplne jednoduché a to v súčasnosti už v 13 štátoch Európskej únie. Stačí vyplniť dotazník pre zvolenú tarifu, zaplatiť a za zvyšok sa už postaráme my. Záujem o naše franšízy je stále väčší, pretože každému záujemcovi o franšízu umožňujeme, aby si najprv celé naše podnikanie vyskúšal ako takzvaný PARTNER. Partner si podnikanie môže vyskúšať bez podpory našej značky, s prístupom do centrálnej databázy zákaziek, kde za každú unikátnu zákazku musí zaplatiť. Využije zhruba 20% potenciálu celého nastavenia systému Extra Services. A pokiaľ jemu aj nám spolupráca vyhovuje, umožníme mu kompletný vstup do našej franšízovej siete, kde môže čerpať všetky výhody naplno a podnikať takmer neobmedzene po celej EÚ s našou kompletnou podporou.

Akú sú vaše plány na tento rok?

V tomto roku plánujeme spustenie nášho systému ešte vo Veľkej Británii a Írsku. Zároveň rokujeme s investorom, ktorý by mal záujem, aby sme mu celý systém Extra Services nastavili a spustili aj v Kanade a Severnej Amerike.

Aké sú podmienky franšízovej spolupráce a zmenilo sa v nej niečo nedávno?

Podmienky našej spolupráce sú veľmi jednoduché. Stačí si vybrať tarifu, zaplatiť požadovanú čiastku a podľa výberu tarify sa už o všetko ostatné postaráme my. Zmeny prebiehajú samozrejme neustále, podľa daných situácií v daných štátoch, ale podmienok spolupráce našich franšízantov sa to nijako nedotýka. Vždy dodržíme čo sme si vopred dojednali.

Aký rozpočet musíte mať, aby ste mali zisk a kedy môžete očakávať návratnosť investície?

Návratnosť investície u partnerov je maximálne v niekoľkých dňoch. Návratnosť investície u franšízantov je od 6 do 12 mesiacov. Každý človek chce samozrejme obetovať rozdielny čas svojmu podnikaniu a od toho sa všetko odvíja. Rozdiely mesačných zárobkov medzi franšízantmi sú stovky eur, ale to už nie sme schopní ovplyvniť my, ale je to na každom človeku, ako veľa energie chce do svojho podnikania obetovať.

 

Aké vysoké sú mesačné franšízové poplatky?

Franšízant neplatí po uhradení vstupného licenčného poplatku už nič po dobu 5 rokov. Partner platí len za každú unikátnu zákazku, ktorú si sám zarezervuje.

Koľko môžu zarobiť podnikaním pod Vašou značkou?

Máme partnerov a franšízantov, ktorí si mesačne zarobia aj 20-30 tisíc eur. Skutoční podnikatelia. Sú ale aj takí, ktorí si zarábajú len 2-3 tisíc eur. Záleží na povahe a potenciále každého človeka. My umožníme každému, aby zarábal maximá, ale potom už je to na každom jednotlivcovi, ako veľmi chce pracovať a snažiť sa.

V akých lokalitách hľadáte franšízantov?

Naše služby využívajú ako podnikatelia, tak aj inštitúcie či súkromné ​​osoby. Je veľmi ťažké určovať, v akej lokalite chceme niekoho hľadať. Poskytujeme služby ktoré v živote potrebuje každý z nás. Lokality iba obmedzujeme na určitý počet našich franšízantov, aby mali všetci vždy dostatok klientov a zákaziek.

Stav vlastných a franšízových predajní? Koľko nových predajní sa otvorilo v roku 2022. Aké sú plány na tento rok?

Vlastné pobočky nevlastníme už žiadne, aby sme zbytočne nekonkurovali našim franšízantom, alebo aby sa franšízanti nedomnievali, že si prednostne sťahujeme nejaké zákazky. Rok 2022 bol pre nás rozhodujúci. V tomto roku sme umožnili všetkým záujemcom tarifu Extra Partner a získali sme tak v rámci všetkých krajín za rok viac ako 800 nových partnerov a franšízantov. Počítame s tým, že tento nárast bude pokračovať aj naďalej a že budeme franšíza, ktorá spája čoraz viac schopných, pracovitých a šikovných ľudí a podnikateľov po celej Európe.


Osvedčené podnikanie / Extra Services ponúka franšízantom jednoročné skúšobné obdobie „partnerstva“, čo je známkou veľkej dôvery v jej ponuku

Populárne na fóre