Zodpovednosť za svoje územie / Franšízor poskytuje svojim partnerom podporu v oblasti IT, SEO, online marketingu a tiež v samostatnom riadení pobočky. Na franšízantovi je propagácia jeho služieb vo zverenom regióne.
Štvrtok
22.04.2021
Franšízový koncept Qjob hľadá na Slovensku franšízantov aj záujemcov o master licenciu, ktorí budú online spájať firmy so zákazníkmi. Aké musia splniť podmienky?
 

Súčasná doba nás všetkých núti previesť veľkú časť komunikácie do online priestoru, naučili sme sa využívať nové aplikácie, ktorých ponuka sa neustále rozširuje. V súčasnosti na tuzemský trh mieri maďarský franšízový koncept Qjob, ktorý prostredníctvom novej platformy spája firmy s ich potenciálnymi klientmi. Zákazníci ich môžu využiť v momente, keď hľadajú odborníka na najrôznejší typ práce – od šikovného grafika, cez maliara  izieb až po pani na upratovanie.

Pre rozšírenie ponuky služieb tohto systému vedenie spoločnosti Webtech Group, ktorá za Qjob stojí,  hľadá na našom trhu franšízantov. Príležitosť však majú aj tí, ktorí by chceli pod hlavičkou Qjob rozbehnúť väčšie podnikanie a obstarať si master-franšízovú licenciu. Tá by ich oprávňovala k ďalšiemu predaju tzv. single licencií jednotlivým franšízantom. Náklady spojené s obstaraním franšízovej licencie sú závislé na veľkosti oblasti, v ktorej chce franšízový partner pôsobiť. Minimálny počet obyvateľov takéhoto regiónu by však mal byť vyšší ako 200 tisíc. Franšízový koncept spoločnosti Qjob ponúka riešenie pre každého, kto chce zahájiť vlastný IT start-up pomocou už vyskúšaného obchodného modelu.

Všetko na jednom mieste

Záujemcovia o franšízovú licenciu by mali mať aspoň základnú znalosť angličtiny a byť schopný si každý deň nájsť 2 až 4 hodiny na správu svojho franšízového operačného strediska Qjob. Na svoju prácu budú mať k dispozícii nástroje špeciálne vyvinuté franšízorom. Od svojich partnerov Webtech Group očakáva aktívny a otvorený prístup.

Platforma Qjob funguje ako klasické online trhovisko, ktoré sprostredkováva „stretnutie“ ponuky a dopytu. Zaregistrovať sa môžu zákazníci aj profesionáli, pričom registrovaný používateľ môže patriť do oboch skupín. Zákazníci môžu vytvárať úlohy na základe požiadaviek, ktoré chcú vyriešiť a na webe zverejniť. Registrovaní odborníci sú informovaní o tom, že v ich kategórii pribudol dopyt, na ktorý môžu reagovať svojou ponukou. Na základe nej sa zákazník rozhodne, či daný profík zakázku získa. V systéme je tiež spracovaný spôsob odovzdávania spätnej väzby, a to vo vzťahu k zákazníkovi aj zhotoviteľovi.


Predpoklad úspechu / V krajinách strednej a východnej Európy je podľa majiteľov Qjob silný potenciál rozvoja. Trh je v tejto oblasti pomerne segmentovaný a nefunguje tu jednotný konsolidovaný koncept.

Populárne na fóre