Dynamický rozvoj / Od začiatku tohto roka zahájili svoje podnikanie pod hlavičkou TAB Board v Česku a na Slovensku 4 franšízoví partneri, čo je viac ako za predchádzajúci rok. Traja z nich pôsobia v Česku a jeden na Slovensku. Podľa centrály TAB Board v Česku by sa ich počet mohol ešte zvýšiť tento rok, stále totiž prebiehajú rokovania s potenciálnymi franšízantmi.
Pondelok
28.09.2020
V období jarnej koronakrízy sa franšízovému konceptu TAB Board podaril ojedinelý kúsok. Uzatvoril spoluprácu s franšízantom online. A v ďalšom rozvoji pokračuje.
 

Pre poskytovateľov franšízových licencií je vždy veľmi dôležité nájsť takých franšízových partnerov, ktorí správne zapadnú do celej siete. Prax je taká, že podpisu franšízovej zmluvy predchádzajú osobné stretnutia, počas ktorých sa preberajú nielen podmienky franšízovej spolupráce, ale zároveň obe strany zisťujú, či sa im bude dobre spolupracovať aj po ľudskej stránke. Tohtoročná jar však aj v tomto priniesla zmenu, a preto bolo potrebné prispôsobiť sa. Pre niektorých franšízorov to znamenalo prerušiť aktívne rokovanie so záujemcami o licencie, iných to neodradilo.

„Už pred vypuknutím problémov spojených s pandémiou COVID-19 sme boli v kontakte s kandidátkou na franšízantku z Plzeňského kraja Ivou Černou. Mali sme naplánované osobné stretnutia, ale kvôli vládnym opatreniam bolo takmer nemožné ich realizovať. A tak sme všetky jednania viedli na diaľku online. Aj tak sme si všimli, že Iva bude pre našu sieť franšízantov prínosom a spolupráca nám bude fungovať,“ spomína na jarné rokovania o franšíze Jana Škabradová, Operation Manager TAB Board CZ.

Rozvoj konceptu, ktorý pomáha majiteľom malých a stredných firiem strategicky riadiť a rozvíjať ich podnikanie, však pokračuje aj teraz. Počas septembra zahajuje svoje pôsobenie nový franšízant pre región Brno-venkov, Blansko, Prostejov a Vyškov Tomáš Petru a rastu sa TAB Board dočkal aj na Slovensku. Do tímu pribudol nový Contract Facilitátor Jaroslav Krkoška, ktorý bude pôsobiť v Žiline.

Franšízanti konceptu TAB Board pochádzajú z rôzneho prostredia. Väčšinou sú to skúsení konzultanti, školitelia, business tréneri, alebo senior manažéri. Výhodou  sú vlastné skúsenosti s podnikaním. Majiteľ franšízy TAB nemusí byť odborníkom na všetky témy, ktoré sa na TABe preberajú, ale mal by mať za sebou dostatočné profesijné i životné skúsenosti, ktoré bude schopný zúročiť v prospech TABu, resp. jeho členov.


Značka TAB Board:

  • Pôvod značky USA
  • Zakladateľ Allen Fishman
  • Rok vzniku 1990
  • pôsobí v 17 krajinách sveta

Podnikatelia podnikateľom / Franšíza TAB je určená tomu, kto má reálny záujem naplno využiť skúsenosti z predchádzajúcej kariéry a súčasne chce pracovať v prestížnom prostredí majiteľov zaujímavých firiem v regióne. Úlohou franšízanta je organizovať podnikateľské boardy, vďaka ktorým ich členovia získajú rady pre ďalší rozvoj svojho podnikania.

Populárne na fóre