Komunikácia na dialku / „Kedže sa veľa podnikateľov a firiem snaží fungovať, tak sa im ani v súčasnosti nevyhýbajú kontroly a pracovné úrazy, ohľadom ktorých nám volajú a pri ktorých ich klasicky osobne zastupujeme a s ktorými im pomáhame. Preto sme im k dispozícii aj online a na telefóne,“ hovorí riaditeľka franšízovej siete Extéria Lucia Šimíková.
Pondelok
06.04.2020
Franšízy TAB Board cielia svojimi službami na podnikateľov, pomáhajú im v rozvoji. Za firmami mieria aj služby Extéria Marketu. Ako ich prácu ovplyvňuje súčasná situácia?
 

Fungovanie konceptu TAB Board je založené najmä na pravidelnom osobnom stretnutí členov. To bohužiaľ v dnešnej dobe nie je možné, a preto vedeniu nezostávalo nič iné ako reagovať na komplikácie. Práve v tomto období totiž malí a strední podnikatelia potrebujú podporu, rady a inšpiráciu, ešte viac ako v období pokoja.

TAB Board sa rozhodol presunúť svoju aktivitu do online priestoru a využiť moderné technológie na pravidelné organizovanie zasadnutí boardov. „V dobrých časoch je dôležité mať okolo seba tím skúsených kolegov, s ktorými sa môžeme poradiť. V dobách ekonomickej neistoty nie je prístup k podpore, expertíze a kvalitným radám žiadny luxus – je to nutnosť,“ hovorí spolumajiteľ master-franšízovej licencie TAB Board Šimon Mastný.

Okrem zasadnutí boardov na sieti realizuje TAB Board rovnakou cestou aj individuálne tréningy. Ponúkaná podpora sa nutne neobmedzuje iba na súčastných členov. Pomocnú ruku je tím master-franšízanta a jeho franšízanov pripravený podať zdarma aj tým, ktorí sa doteraz nestali súčasťou jeho podnikateľskej komunity a potýkajú sa v súčasnosti s ekonomickými problémami spôsobenými touto krízou.

Bezpečnosť na prvom mieste

Na podnikateľov a firmy cieli aj franšízová sieť Extéria Market, ktorá sa zaoberá poskytovaním služieb v oblasti zabezpečenia bezpečnosti práce a požiarnej ochrany. Franšízantom tohto konceptu nahráva, že túto problematiku musí riešiť každá firma, a to aj v čase, kedy je podnikanie v určitých oblastiach prostredníctvom vládnych nariadení obmedzené. Samozrejme aj spôsob fungovania tejto siete je nimi ovplyvnený.

„Pobočky sú v súčasnosti viacmenej zatvorené, je to samozrejme na rozhodnutí každého franšízanta, snaží sa však fungovať aspoň online, byť klientom k dispozícii, poprípade oslovovať potenciálnych klientov telefonicky či mailom,“ hovorí riaditeľka franšízovej siete Extéria Market Lucie Šimíková. Pravdou je, že kontroly a tiež pracovné úrazy sa firmám, ktoré sa snažia a môžu ďalej fungovať, nevyhýbajú ani dnes.

Rozvoj pokračuje

Majitelia pobočiek Extéria Market momentálne za zvýšených hygienických podmienok klientom poskytujú napríklad školenia zamestnancov aj zastupovanie u prípadných kontrol, ktoré aj v tejto dobe chodia, a tiež riešenia úrazov či chorôb z povolania zamestnanov. Významnou témou, ktorú momentálne franšízanti so svojimi klientmi riešia, je hygiena a jej zaistenie na pracoviskách. 

Ani táto situácia však nezastavuje plány siete na ďalšiu expanziu. Ako Lucie Šimíková vysvetľuje, s potenciálnymi záujemcami o franšízové licencie je pripravena rokovať. V prípade, že sa na spolupráci dohodnú, môžu sa v tejto dobe zamerať hlavne na prípravné práce, ako je hľadanie vhodných priestorov a ich úpravy a zariadenie na kľúč.


Reakcie na jednotku / „Naši členovia rozhodnutie presunúť sa aspoň na nevyhnutnú dobu do online sveta veľmi vítajú. Oceňujú, že ani v dobe, kedy stretnutie sa s niekým osobne je veľká vzácnosť a tiež určitý risk, majú stále istotu v tom, že o svoje pravidelné stretnutia neprichádzajú.Vidia, že s nami nie sú na svoje podnikanie, a problémy s ním spojené, sami,“ hovorí Šimon Mastný, master-franšízant amerického konceptu TAB Board pre Česko a Slovensko.

Populárne na fóre