Isté zisky / Franšízant Extéria Market nemusí podľa vedenia siete rozumieť odboru BOZP a PO. Sústredí sa iba na obchod, a dokonca si buduje vlastnú firmu s pasívnym príjmom a stabilitou.
Piatok
31.01.2020
Franšízová sieť Extéria Market sa naďalej rozrastá. V posledných mesiacoch posilnila svoju pozíciu.
 

Poskytovať služby v oblasti, ktorú musí podľa zákona riešiť každá firma, je u podnikateľov logicky populárne. Práve takúto možnosť im ponúka franšíza Extéria Market, ktorej franšízanti poskytujú svoji klientom služby týkajúce sa bezpečnosti práce a požiarnej ochrany. Príležitosťou pre ich úspešné podnikanie je aj fakt, že v dnešnej dobe na trhu funguje veľa firiem, ktoré si nemôžu dovoliť zamestnávať špecialistu na túto oblasť. A preto vyhľadávajú servis externých dodávateľov.

Počas uplynulých 12 mesiacov sa sieti na slovenskom trhu podarilo otvoriť 7 franšízových pobočiek a rokuje s ďalšími záujemcami o licencie. A kto sa môže stať ich držiteľom? „Franšíza Extéria Market je vhodná predovšetkým pre osoby s obchodným duchom, záujmom a odhodlaním budovať svoju firmu vo svojom meste. Vítané sú skúsenosti s obchodným jednaním. Veľkou výhodou konceptu je, že franšízanti nemusia budovať veľké prevádzky ani sklady, všetko ich naučíme a podporujeme ich počas celej doby podnikania,“ hovorí riaditeľ tejto franšízovej siete na Slovensku Aleš Krčmař s tým, že pre prevádzkovanie franšízy stačí obchodné miesto na frekventovanej ulici s dvoma miestnosťami.

Investícia do založenia obchodného miesta Extéria Market je vďaka tomu pomerne nízka, keďže franšízová licencia Extéria Market vrátane prevádzkovej príručky (manuálu) stojí 10 tisíc eur. Návratnosť investície môže byť tiež veľmi rýchla. Dobre vedená pobočka podľa Aleša Krčmařa  dosahuje priemerný mesačný obrat vo výške 25 až 30 tisíc eur.

Nie je žiadnym tajomstvom, že franšízový koncept Extéria Market expanduje za hranice Českej a Slovenskej republiky, a hľadá master-franšízantov v ďalších európskych aj mimoeurópskych krajinách. „V priebehu minulého roka sme sa úspešne prezentovali na medzinárodných franšízových výstavách v Budapešti, Viedni, Londýne, Frankfurte aj v New Yorku, kde ako aj na ostatných výstavách bol Extéria Market vždy jedinou českou vystavujúcou franšízou,“ prezradzuje Aleš Krčmař s tým, že o podnikanie v tomto odbore bol medzi účastníkmi neobvyklý záujem, z čoho vzišlo veľa záujemcov o master licencie, s ktorými budú prebiehať ďalšie jednania. Záujemcovia videli v koncepte Extéria Market podľa Krčmařa veľkú príležitosť, predovšetkým vďaka tomu, že to je jediná franšíza na bezpečnosť práce a požiarnu ochranu v EU, a pritom podniky  v Česku a na Slovensku ale aj v  ostatných krajinách, musia túto problematiku plniť.


Expanzia nie iba doma / Franšízový koncept, ktorý sa zaoberá poskytovaním zákonných služieb v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a požiarnej ochrany, má na domácom trhu v súčasnosti 18 pobočiek a svojimi službami pokrýva takmer celé územie republiky. U nás nájdeme momentálne 7 franšízových pobočiek.

Populárne na fóre