Hor sa za oceán
Vedenie pôvodom českej značky Extéria Market sa rozhodlo propagovať svoj franšízový systém prostredníctvom účasti na medzinárodných franšízových veľtrhoch a výstavách. Po prezentovaní ponuky spolupráce na akciách v Budapešti, Viedni a Londýne, sa Extéria chystá ešte ďalej. Ako jediná česká franšíza vystavovala na Medzinárodnej franšízovej výstave v New Yorku.
Dôkazom toho, že predstavenie franšízovej ponuky „naživo“ priamo potenciálnym záujemcom o franšízové licencie funguje, je fakt, že z už absolvovaných franšízových výstav v európskych metropolách vzišlo hneď niekoľko záujemcov o kúpu master-franšízovej licencie pre celú krajinu. „S týmito záujemcami a investormi z Maďarska, Rakúska a Veľkej Británie naďalej prebiehajú individuálne jednania o udelenie Master licencie v ich štáte,“ prezradzuje riaditeľka franšízovej siete Extéria Market Lucia Eliášová s tým, že jedným z faktorov, ktorý vzbudil v zahraničí medzi investormi záujem je aj to, že sme jedinou franšízou so zameraním na bezpečnosť práce a požiarnu ochranu v EÚ.
Franšízový koncept, ktorý sa zaoberá poskytovaním zákonných služieb v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a požiarnej ochrany, má na domácom trhu v súčasnosti 14 pobočiek. Aktívne pôsobí aj na Slovensku, kde momentálne fungujú 3 Extéria Markety. "Na Slovensku hľadáme momentálne master-franšízanta, ktorý získa licenciu na celé územie, dodáva Eliášová.
Prečítaj články
„V najbližších dvoch rokoch chystáme otvoriť až 10 franšízových pobočiek Extéria Market. Na rade je aj vstup na nový trh,“ prezrádza zakladateľ siete Miloslav Ramach.
Franšízanti Extéria sa nemusia obávať nedostatku práce, majú ju vďaka legislatívnym pravidlám. Na akých klientov sa zameriavajú?
„Pri Extéria Markete sa môžeme baviť o návratnosti počiatočne investície franšízantov v horizonte 9 až 12 mesiacov," hovorí Aleš Krčmář, riaditeľ tejto franšízovej siete na Slovensku.
Bezpečnosť práce a hygienické predpisy sa počas uplynulého roka dostali do popredia záujmu. Ťažia z toho aj franšízanti Extéria Market.
Poskytovanie služieb firemným zákazníkom sa zdá byť pre zahraničné značky atraktívne. Kto sa snaží o vstup na trh?
Najčítanejšie
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?
Samostatné podnikanie v neznámych vodách sa mi oplatilo, tvrdí franšízant Marcel Šurka. Pod konceptom značky 1. Day dnes vedie prevádzku v Banskej Bystrici.
Matej Varga prevádzkoval v Bratislave štyri reštaurácie Subway. Zároveň má na starosti rozvoj značky na Slovensku aj v Chorvátsku. Ako sa podniká pod svetoznámou značkou?
O koncepte TAB Board počul Igor Axamít prvýkrát v roku 2015. Dnes ako jeho franšízant poskytuje malým a stredným podnikateľom pomoc, ktorú by sám ocenil vo svojich začiatkoch.