Franšíza pre zdravý život

Zdravé podnikanie / „Od rozšírenia siete a nových franšíz si sľubujeme nie iba zvýšenie počtu klientov, ale tiež väčšiu propagáciu našej značky, celkové posilnenie a nadviazanie nových kontaktov,“ podotýka David Raškov. „Tiež tým ukazujeme ľuďom aj správnu cestu, ako sa stravovať, ako podporiť seba a svoje zdravie…“
Streda
27.02.2019
Láka vás podnikanie v gastronómii spojené so zdravým životným štýlom? Čo poviete na VITABOX? Vlastnými a franšízovými pobočkami chce dobyť domáci aj zahraničný trh.
 

Spoločnosť Vita Royal pôsobí na trhu s konceptom Vitabox už od roku 2011, prevádzkuje tu 11 vlastných pobočiek a takmer dvadsať franšízových, pričom naďalej má na Slovensku voľné lokality pre prípadných franšízantov. „Hlavnú úlohu v koncepte nehrá samotné doručovanie jedla až ku klientom, podstatný je obsah krabičiek: výber potravín, ich kombinácia, zdravá úprava, množstvo a radenie v časových cykloch a v rámci jednotlivých stravovacích programoch,“ vysvetľuje zakladateľ spoločnosti Vita Royal David Raškov. „To je to, čo naši klienti oceňujú najviac, koncept zdravého stravovania, recepty zostavené pod dohľadom odborníka, certifikovaného výživového poradcu, kvalitne spracované a vhodne skombinované potraviny. Pohodlné dodanie, viditeľná starostlivosť o klientov a pestrá ponuka v menu sú príjemným štandardom, ktorý konceptu dodáva štýl a atmosféru rodinného podnikania.

Vzhľadom na úspešnosť podnikateľského projektu Vitabox rozhodlo vedení firmy rozšíriť pôsobenie do susedných krajín – do Rakúska a Českej republiky, a to formou General Partnera. V centre pozornosti však stále stojí Slovensko, kde sa stále ponúka príležitosť pre záujemcu o podnikanie pod touto značkou. Ide napríklad o Trenčín, Nitru, Považskú Bystricu a Zvolen. Franšízantom tu koncept ponúka už overený produkt so zavedeným systémom a na mieru vyvinutým administratívnym softvérom vrátane online objednávok.

Tiež je franšízovým partnerom k dispozícii poradenstvo pri úvodnom rozbehnutí podnikania, priebežná podpora, školenia či poskytnutie kvalitných receptúr a služieb výživového poradcu. Súčasťou podpory sú tiež technologické postupy, výber surovín a dodávateľov v danom regióne. „To, čo nás odlišuje od konkurencie, je nie iba výber kvalitných regionálnych potravín a ich čerstvosť, spracovanie a príprava jedál, ktoré chutia, ale tiež to, že ide o kompletné denné menu s možnosťou výberu z nastavených, kaloricky vyvážených Vitabox programov,“ upresňuje Raškov.

Vlastný štýl vítaný

Záujemcovia o franšízu však musia počítať tiež so špecifickými požiadavky a základnými investíciami, ktoré sa očakávajú. Patrí medzi ne prirodzený záujem, ambície, stotožnenie sa s projektom zdravého stravovania, vyučenie v odbore alebo vlastníctvo či prevádzkovanie už fungujúcej reštaurácie. Cena za licenciu závisí na konkrétnej lokalite, pričom franšízant môže s jej návratnosťou počítať približne  do jedného roka.

Svoju úlohu hrá tiež zariadenie, ktoré má záujemca o licenciu k dispozícii. Investovať je totiž potrebné do profesionálnej kuchyne. Nezáleží však na tom, či je jeho vlastná, alebo prenajatá. Vlastný štýl si franšízant vytvára pri svojom rozvoji, výbere pracovného týmu, kvality výsledného produktu, za ktorý je plne zodpovedný, poskytovaného servisu i prípadnej spätnej väzby a komunikácie s verejnosťou.


Uvariť a doviezť / Vitabox predstavuje pre franšízantov cenovo dostupnú licenciu pre vlastné podnikanie. Podmienkou pre spoluprácu sú profesionálne zariadená kuchyňa a rozvozové auto.