TeaGschwendner prevádzkuje svoje pobočky napríklad v Rakúsku, Luxembursku, Brazílii, Kuvajte, USA a Saudskej Arábii. V Nemecku vlastní 140 franšízových čajovní.
Streda
28.06.2017
Príkladom ekológie, hospodárenia, i kultúry v biznise sa stala v Európe značka TeaGschwendner. Franšíza funguje i v Prahe.
 

Medzinárodná Európska franšízová federácia (European Franchise Federation) udeľuje Green Franchise Award každoročne. Za vynikajúce výsledky na poli franšízingu, šetrný a udržateľný prístup k životnému prostrediu a celkovému hospodárstvu. Pred niekoľkými dňami vyhlasovala víťaza za rok 2017, ktorým sa stala nemecká franšízová sieť TeaGschwendner. Iniciátorkou ceny, ktorá sa vyhlasuje od roku 2013, bola švajčiarska profesorka ekonómie a špecialistka na franšízing Veronika Bellone.

Predajca čajov z Meckenheimu má aj pozitívny sociálny a kultúrny dopad na podnikateľské prostredie v domácej krajine, už od svojho založenia v roku 1978 je značka podľa EFF verná svojmu záväzku podnikať v harmónii s prírodou i človekom. Tým tiež podľa asociácie podporuje sociálnu a ekonomickú spravodlivosť. Vďaka rozsiahlym školeniam v rámci spoločnosti TeaGschwendner tieto zásady udržateľnosti rozvoja preniesol do oblasti franšízíngu, myslí si franšízová asociácia z Berlína.

Ešte aspoň dva české obchody

V Česku sa zatiaľ vybrané čaje a čajové doplnky od nepálskych farmárov predávajú iba v jednom obchode - na Vodičkovej ulici v Prahe. Vedenie spoločnosti oznámilo, že by rado v blízkej budúcnosti pridalo ešte dva české obchody: prvý v moravskej metropole Brne, a ešte jeden v hlavnom meste. Koncept je vhodný ale tiež do ďalších miest s minimálnym počtom 100 tisíc obyvateľov.

Celková investícia do franšízy TeaGschwendner sa pohybuje medzi 100 až 200 tisíc euro. Pre otvorenie predajne je potrebné vytipovať priestor s rozlohou 40 až 80 m² a s výkladnou skriňou. Ideálny kandidát sa má vyznať v obchodovaní, byť komunikatívny a priateľský, orientovaný na úspech. A musí mať rád čaj. Úspešným kandidátom z Čiech je TeaGeschwendner schopný garantovať, že ich sortiment bude rovnaký ako v Nemecku, alebo napríklad v Chicagu.