Easy Wine

Informácie o franchisovém systému
popis franchisového systému
- Ideou za konceptom Easy Wine je ponúknuť hosťom príjemnú atmosféru, kde sa môžu stretávať s priateľmi, rodinou alebo kolegami a popritom ponúknuť široké spektrum kvalitných vín, chutného jedla, barových technológií a špičkového servisu
- Podnikanie s Easy Wine je navrhnuté tak, aby prinášalo stabilný a rastúci príjem pri jednoduchom manažmente. Ostatné reštaurácie majú vysoké náklady na zamestnancov, koncept Easy Wine ich má však na minime a pritom zachováva kvalitnú obsluhu. Iba 1 – 2 zamestnanci sú potrební v kuchyni a 1 – 2 v bare. Našim partnerom poskytujeme všetky materiály, barové a reštauračné tréningy a tréning zameraný na poskytovanie služieb zákazníkom.
- Výnosnosť je zaručená vďaka vysokej ziskovosti vín v Európe a vysokým maržiam
- Technológia v Easy Wine dovoľuje dávkovanie nápojov a vďaka tomu je výnosnosť konzistentná. Naše dávkovače vín ich držia v optimálnych teplotách pri zachovaní chute. V Easy Wine nikdy nevydrží otvorená fľaša dlhšie ako týždeň.
- Vyvinuli sme softvér, ktorý je prepojený s predajným systémom a sleduje úhrady kartou, spotrebu, lojálnosť a pokladňu. Náš systém tiež umožňuje monitorovanie predajov a spotreby z akéhokoľvek miesta na zemi vďaka internetovému pripojeniu na počítači alebo smart phone. Náš softvér bezproblémovo spolupracuje s predajným miestom a dávkovači vín a v budúcnosti bude mať ďalšie nové funkcie.
- Podnikanie s barmi alebo reštauráciami môže byť veľmi komplexné s rôznymi kalkuláciami, sledovaním nákupných cien a marketingu, stavu skladu, pracovných síl a marží. Easy Wine tím počíta pre Vás marže na každý produkt, ktorý predáte a každý náklad, ktorý vznikne. Tieto kalkulácie môžu byť použité ako návod k dosiahnutiu čo najvyššej ziskovosti.
- Poskytneme Vám tiež nástroje na finančné modelovanie, kde môžete vkladať vlastné dáta pre zistenie nákladov, návratnosti investície a ziskovosti podnikania.
- Náš odborník na vína sa stane Vašim somelierom. Nepotrebujete najímať drahý personál. Somelier Vám pomôže vybrať najlepšie medzinárodné a lokálne vína pre Váš región.
- Chceme, aby Vaše podnikanie bolo čo najjednoduchšie pri profesionálne zvládnutých operáciách a aby ste boli úspešní.
Vlastné pobočky
- Riga, Litva
Franchisové pobočky
- Tbilisi, Gruzínsko
- Budapešť, Maďarsko
Obrázok pobočky systému
Informácie pre franchisantov
Podpora pre franchisantov
Easy Wine je navrhnuté aby bolo dostupné v troch rôznych kombináciách:
- Bar/reštaurácia v obľúbenej turistickej lokalite
- Bar/ reštaurácia v nákupnom centre / na letisku (nie terasa)
- Bar/ reštaurácia na obľúbených miestach domácich (menší sezónny vplyv, mierne odlišné menu)
Rôzne možnosti pre Vaše podnikanie:
- Veľkosť priestorov od 150 m2 do 500 m2
- Formát podnikania – franšíza
- Licencia na jednu (franšíza), viacero prevádzok (multi-franšíza), alebo na oblast (Area Developer)
Balíček Easy Wine zahŕňa:
- Úvodné školenie a školenie zamerané na poskytovanie služieb zákazníkom
- Operačný manuál
- Kniha značky so základnými zložkami pre marketing a komunikáciu
- Detailným finančný model pre prevádzku, skupinu prevádzok a ich rozvoj
- Vyhodnotenie a schválenie lokality a priestorov
- Možnosť prenájmu zariadenia
- Lokálne vína a menu (ak je nevyhnutné)
- Princípy cenotvorby
- Inovatívne technológie a softvér
- Dizajn konceptu
- Nákupné ceny vín vďaka veľkému odberu v skupine sú nižšie
- Inovatívne dávkovače vína a softvér – špeciálna cena je poskytnutá iba franšízantom
- Ostatní dodávatelia a producenti nábytku, zariadenia, hlavných produktov poskytujú tiež špeciálne ceny
- Návrh Webovej stránky a internetovej domény
- Tréningy a návštevy z centrály
- Marketingová podpora
- Zmeny jedálnička spolu s receptami a inštrukciami k príprave
Nevyhnutná investícia na začiatku
Investícia
- Celková investícia záleží od viacerých faktorov: náklady na priestory, nájom, atď.
- Typická Easy Wine reštaurácia/bar vyžaduje investíciu začínajúcu na EUR 150,000 (vrátane zariadenia a softvéru približne EUR 80,000). Možnosť prenájmu zariadenia. Stačí sa spýtať.
- Očakávaná návratnosť investície: 14-30 mesiacov.
- Franšísová zmluva: 10 rokov (s možnosťou predĺženia).
Franšísový poplatok
- Štandardný poplatok: EUR 23,750
- Vstupný poplatok znížený pre prvého franšízanta v krajine a pre franšízu s viacerými pobočkami (dohodnime sa na podmienkach)
- Priebežný poplatok začína od 4tého mesiaca od otvorenia prevádzky
Area Developer (oblast)
- Podmienky sú dohodnuté individuálne
Základné požiadavky
Nepotrebujete žiadne sledovanie vývoja baru alebo reštaurácie ani ich manažment. Všetko dodáme. Jediné čo potrebujete je láska k dobrému jedlu, vínu, kreatívnosť a vytvorenie príjemnej atmosféry pre ľudí. A musíte byť schopní investovať do svojej budúcnosti.
Informácie o franchisorovi
Kontaktná osoba pre záujemcov o licenciu
Juris Roganovs (AJ)
Zistite viac
Prečítaj články
Najčítanejšie

Obmedzenie fungovania gastronomických prevádzkach nebude trvať večne. Ak je teda vaším cieľom podnikať v tejto oblasti, je ten správny čas na nájdenie tej pravej franšízy.
Myslíte si, že prevádzkovať reštauráciu či bar znamená zamestnávať početný personál? Nemusí to tak byť vždy. Franšíza Easy Wine vie, ako na to a ponúka licenciu pre rozvoj siete na Slovensku.
Ako už názov napovedá, Easy Wine a Easy Beer sú inovatívne gastronomické koncepty, ktoré svojich zákazníkov priťahujú ako magnet. Zhodnú sa na tom ich majitelia aj franšízanti.
Koncept reštaurácií Easy Wine &Easy Beer je jednoduchý, inovatívny, a zárobkový. O výhodách podnikania s lotyšskou značkou hovoril franšízový manažér Juris Roganovs.
Koncepty Easy Wine a Easy Beer sú už niekoľko rokov atrakciou lotyšského hlavného mesta. Čo robí túto franšízu tak zvláštne?

Odbor gastronómie sa vplyvom súčasnej situácie zmení. Šancu uspieť získajú nové koncepty, ktoré zaujmú zákazníkov svojou ponukou.
„Niektoré naše UGO Freshbary prenecháme franšízantom. Môžu rozbehnúť podnikanie za podmienok, ktoré by boli loni nemysliteľné," hovorí Lukáš Prauss, Expansion Director UGO.
Franšíza Burrito Loco sa chce rozšíriť z Prahy aj na Slovensko. Koľko bude stáť franšízantov vstup do podnikania s touto značkou?
„Náklady na rebranding pobočiek nikdy nenesú v plnej miere franšízanti. Podieľame sa na nich aj my a prenajímateľ priestorov,“ hovorí Peter Ondrej, riaditeľ Coffeeshop Company.
Známa sieť pizzérií ponúka licencie. Franšízanti, ktorí otvoria pobočku do konca roka 2021 získajú časť investície naspäť.

„Rok 2021 bude okrem iného v znamení otvárania nových reštaurácií. Chceme, aby boli všetky od začiatku v rukách franšízantov," hovorí Radim Foltýn, Franchising Director CZ & SK McDonald's.
Koncept rýchleho občerstvenia Volos chce svojimi pobočkami obsadiť celé Slovensko. Kto sa môže uchádzať o franšízovoú licenciu?
„Doba je bolestivá, ale o to viac sa snažíme náš koncept upravovať a posúvať ďalej. Spúšťame nové produkty a zaviedli sme nové služby,“ hovorí Ľubor Lelovits, majiteľ Mr. Kebab.
„Slovenský trh už máme pobočkami pokrytý. V Česku, Maďarsku a Poľsku priestor pre nových franšízantov stále je,“ hovorí majiteľ konceptu La Donuteria Peter Straňák.
Rodinná sieť reštaurácií z Lotyšska Steiku Haoss chce prekročiť hranice krajiny. Ponúka príležitosť pre master-franšízantov.
Fastfoodovej sieti sa rýchlo po znovuotvorení reštaurácií vrátili tržby do normálu. Zákazníci zdvojnásobili záujem o McDelivery.

Informácie zadané v katalógu dodávajú samotné franchisové systémy. Pred podpisom zmluvy o spoluprácu by mal každý záujemca posúdiť ponuku danej firmy. Redakcia si vyhradzuje právo upraviť informácie o systémoch udávaných v katalógu. V prípade zistenia, že udávané informácie nie sú pravdivé či neaktuálne, prosíme kontaktuje redakciu.