Crazy Bubble mieri na Slovensko
Značka Crazy Bubble prináša do Európy originálny taiwanský bubble tea – čajové nápoje s tapiokovými perlami, popping boba alebo želé. Okrem tradičnej kombinácie čaju, mlieka a cukru sú v ponuke aj ovocné varianty, ktoré zodpovedajú miestnym chutiam aj sezónnym trendom. „Sme jedinou značkou v Európe, ktorá čerpá priamo z tradície Taiwanu. Dovážame suroviny priamo odtiaľ a receptúry prispôsobujeme nielen miestnym chutiam, ale aj sezónnym trendom," vysvetľuje Jakub Woźniczka, franšízový manažér Crazy Bubble.
V súčasnosti prevádzkuje franšízová sieť Crazy Bubble 155 franšízových a 54 partnerských prevádzok v 10 krajinách. Od svojho domovského Poľska značka expandovala v roku 2024 do Chorvátska, Portugalska a Anglicka a darí sa jej aj v Rumunsku, kde má už 36 franšíz. Vstup na nové trhy realizuje prostredníctvom master-franšízy – tento model plánuje využiť aj na Slovensku. ,,Master-franšízant získa územnú exkluzivitu a prístup k maržiam z predaja aj podielu z franšízových poplatkov svojich partnerov. Po otvorení desiatich pobočiek spoločne zriadime logistické centrum v danej krajine, “dodává Jakub Woźniczka.
Biznis na skúšku
Crazy Bubble stavia na jednoduchom a overenom obchodnom modeli. Franšízor neúčtuje vstupné licenčné poplatky za jednotlivé franšízy, poskytuje bezplatné školenie prípravy nápojov pre franšízantov aj ich zamestnancov a pomáha s výberom lokality. Vhodnými miestami sú predovšetkým nákupné centrá, zábavné parky alebo rušné mestské ulice s pohybom cieľovej skupiny. Tú tvoria najmä mladí ľudia a rodiny s deťmi. Franšízanti získajú marketingovú podporu, prístup k materiálom na sociálne siete a k akciám na podporu predaja.
Prevádzka môže mať podobu nákupného ostrovčeka alebo kamennej predajne. Okrem minimálnej rozlohy 12 m² pre ostrovček sú ďalšími požiadavkami prívod vody, odpad a elektrické zásuvky. Ďalšou možnosťou je plne vybavený food truck, ktorý si záujemca môže najskôr prenajať na vyskúšanie. Mobilná jednotka je vybavená všetkým potrebným na prevádzku a je pripravená na využitie počas rôznych podujatí, festivalov či trhov. Celková investícia do štandardnej franšízovej prevádzky sa pohybuje okolo 30 000 eur bez DPH. V prípade kúpy food trucku zaplatí franšízant 23 000 eur bez DPH. .

Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

„Nutriadapt som poznala zo všetkých strán. Vedela som, že má potenciál a hodnoty blízke mne. Vlastná klinika bola prirodzený krok,“ hovorí franšízantka Silvia Večerová.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.
Sieť Aplend spravuje 17 ubytovacích jednotiek vo Vysokých Tatrách. Víta v nich až 80 tisíc hostí ročne. Teraz hľadá pre franšízovú spoluprácu ďalšie hotely a apartmány.