Crazy Bubble mieri na Slovensko
Značka Crazy Bubble prináša do Európy originálny taiwanský bubble tea – čajové nápoje s tapiokovými perlami, popping boba alebo želé. Okrem tradičnej kombinácie čaju, mlieka a cukru sú v ponuke aj ovocné varianty, ktoré zodpovedajú miestnym chutiam aj sezónnym trendom. „Sme jedinou značkou v Európe, ktorá čerpá priamo z tradície Taiwanu. Dovážame suroviny priamo odtiaľ a receptúry prispôsobujeme nielen miestnym chutiam, ale aj sezónnym trendom," vysvetľuje Jakub Woźniczka, franšízový manažér Crazy Bubble.
V súčasnosti prevádzkuje franšízová sieť Crazy Bubble 155 franšízových a 54 partnerských prevádzok v 10 krajinách. Od svojho domovského Poľska značka expandovala v roku 2024 do Chorvátska, Portugalska a Anglicka a darí sa jej aj v Rumunsku, kde má už 36 franšíz. Vstup na nové trhy realizuje prostredníctvom master-franšízy – tento model plánuje využiť aj na Slovensku. ,,Master-franšízant získa územnú exkluzivitu a prístup k maržiam z predaja aj podielu z franšízových poplatkov svojich partnerov. Po otvorení desiatich pobočiek spoločne zriadime logistické centrum v danej krajine, “dodává Jakub Woźniczka.
Biznis na skúšku
Crazy Bubble stavia na jednoduchom a overenom obchodnom modeli. Franšízor neúčtuje vstupné licenčné poplatky za jednotlivé franšízy, poskytuje bezplatné školenie prípravy nápojov pre franšízantov aj ich zamestnancov a pomáha s výberom lokality. Vhodnými miestami sú predovšetkým nákupné centrá, zábavné parky alebo rušné mestské ulice s pohybom cieľovej skupiny. Tú tvoria najmä mladí ľudia a rodiny s deťmi. Franšízanti získajú marketingovú podporu, prístup k materiálom na sociálne siete a k akciám na podporu predaja.
Prevádzka môže mať podobu nákupného ostrovčeka alebo kamennej predajne. Okrem minimálnej rozlohy 12 m² pre ostrovček sú ďalšími požiadavkami prívod vody, odpad a elektrické zásuvky. Ďalšou možnosťou je plne vybavený food truck, ktorý si záujemca môže najskôr prenajať na vyskúšanie. Mobilná jednotka je vybavená všetkým potrebným na prevádzku a je pripravená na využitie počas rôznych podujatí, festivalov či trhov. Celková investícia do štandardnej franšízovej prevádzky sa pohybuje okolo 30 000 eur bez DPH. V prípade kúpy food trucku zaplatí franšízant 23 000 eur bez DPH. .

Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Najčítanejšie

Riaditeľ spoločnosti Solodoor Centrum Martin Kupka hodnotí uplynulý rok v znamení rastu. Približuje tiež, čo je podľa neho kľúčom k fungujúcej franšízovej spolupráci.
Deti v škole trávia minimálne 12 rokov. Mnohí z nich potrebujú pomoc s učením. Franšíza Škola Populo ponúka profesionálne riešenie ako podnikateľskú príležitosť.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.