Diego po covidu silnejší / Segment bytového zariadenia pandémia neovplyvnila. Franšíza s kobercami, podlahami a záclonami má za sebou roky ekonomického rastu.
Pondelok
08.01.2024
Značka podlahových krytín a bytového textilu za 30 rokov existencie vytvorila úspešnú franšízovú sieť. V strednej Európe za svoj prístup k podnikaniu žne odborné ceny.
 

Značka Diego v roku 1992 začala podnik zameraný na maloobchodný predaj podlahových krytín, bytového textilu a stavebných obkladov. Spočiatku sa venovali najmä podlahám - dodávali koberce, vinylové aj laminátové podlahy. Nápad na založenie franšízového systému predajní prišiel v roku 1995 a vytvorili jednotný systém obchodnej organizácie s prepracovaným know-how. Postupne sa sortiment rozrastal aj do ďalších bytových doplnkov a teraz ponúkajú záclony a tapety, celkové portfólio má viac ako 5000 produktov. Na rozdiel od iných odvetví Diego nepostihol covid. Ľudia totiž kvôli opatreniam a obmedzeniam trávili viac času doma a mali motiváciu renovovať a zariaďovať svoje domovy.

V súčasnosti má spoločnosť veľké expanzné plány najmä v Maďarsku, na Balkáne, v strednej Európe, Rumunsku a Slovensku. Spoločnosť disponuje silnou likviditou a snaží sa o veľkú podporu franšízových partnerov. Poskytujú im napríklad nákupný úverový rámec, čo im pomáha udržať vhodné skladové zásoby. Bankovým partnerom spoločnosti Diego je Budapest Bank, ktoré pravidelne zadávajú zákazky na veľké množstvo devízových nákupov, aby mohli včas a za vhodného kurzu splniť svoje platobné záväzky. Všetky plány franšízora sú pripravované minimálne v horizonte 3-5 rokov (napríklad výstavba a spustenie nového skladu trvá 1-1,5 roka). V súčasnej dobe prevádzkujú 103 predajní v Maďarsku, 37 v Rumunsku a 17 na Slovensku.

Za svoju prácu získali už viac ako tri desiatky ocenení za franšízové ​​podnikanie aj niektoré medzinárodné uznania. Napríklad nedávno v Maďarsku získali cenu Sponzorská cena roka – na B2W Festivale (business-to-woman). Usporiadatelia ocenili aktívne a zodpovedné marketingové aktivity spoločnosti Diego. V Maďarsku získali aj už 11. ocenenie Excellent Consumer Brand aj značku Superbrands, ktoré sa udeľuje dôveryhodným značkám podľa nezávislého prieskumu sperebiteľov. Opäť tu získali aj cenu Franchize Award a môžu sa chváliť titulom franšíza roka.

Na Slovensku potenciál franšízy rozhodne nie je vyčerpaný a stále je tu možnosť pridať sa k tejto prestížnej značke. Franšízová spolupráca je možná buď vo forme spolupracujúceho partnera, ktorý sa okrem priameho obchodného riadenia tiež aktívne podieľa na každodenných činnostiach predajne, alebo ako investujúci partneri, ktorí delegujú každodenné prevádzkové úlohy na vedúcich predajní a riadi hospodárstvo prevádzky.


17 franšíz na Slovensku / Diego ponúka ucelené know-how a sortiment pozostávajúci z 5000 položiek. Franšízová spolupráca je možná na báze riadenia dennej prevádzky pobočky alebo formou inestičného partnera, ktorý tieto činnosti deleguje.

Populárne na fóre