Jasný cieľ / Tento rok by mala sieť Simplea Point market zakončiť s 30 pobočkami na trhu.
Piatok
02.09.2022
Prvá Simplea Point zahájila prevádzku v marci v Liptovskom Mikuláši. Po severe a juhu Slovenska sa na konci júna prvej pobočky dočkala aj Bratislava.
 

Koncept Simplea Pointov, za ktorým stojí spoločnosť Simplea Financial Services, ktorá je súčasťou českej spoločnosti Partners, priniesol na Slovensko niečo úplne nové. Ide totiž o vôbec prvú franšízovú sieť ponúkajúcu komplexné finančné plánovanie. Aktuálne tu funguje 5 otvorených pobočiek a do konca septembra otvoria svoje dvere klientom ďalšie štyri. K tomu všetkému udelilo vedenie konceptu ešte viac ako 20 ďalších franšízových licencií, čo znamená, že k ďalšiemu rastu siete má značka nakročené. Podľa riaditeľa Simplea Financial Services Petra Michajlov možno očakávať, že sa podarí naplniť plán, ktorý si spoločnosť stanovila. Tým je mať do konca tohto roka na trhu 30 fungujúcich Simplea Pointov.

Záujem zo strany potenciálnych franšízantov trvá aj napriek tomu, že podnikanie v oblasti financií nebolo nikdy jednoduché. Ponúknuť klientovi niečo, na čo si nemôže siahnuť, je totiž vždy ťažšie. Navyše regulatórne prostredie a nároky na vstup do odvetvia sú stále zložitejšie. „Naším cieľom je finančným konzultantom uľahčiť čo najviac vecí „okolo“, aby sa plne mohli venovať klientom. Ľudia, čo sa zameriavajú na komplexnú obsluhu klienta nie iba na konkrétny segment, ktorý môže čeliť trhovým výkyvom, ako je to napríklad pri hypotékach, budú mať vždy dostatok práce,“ vysvetľuje Peter Michajlov s tým, že kľúčový je v tomto ohľade pozitívny prístup ku zmenám, ktoré v podnikaní prichádzajú veľmi často.

Práce je dosť

Zároveň je však podľa Michajlovho podnikanie vo financiách viac stabilné, ako napríklad v odboroch ako je cestovný ruch, gastronómia či e-commerce. Navyše sa dá očakávať, že záujem o služby finančných konzultantov bude vplyvom nepriaznivého vývoja ekonomickej situácie mnohých domácností stále vyšší. Jednou z ich úloh je totiž klientom v takýchto situáciách poradiť. Či už je to vyhľadanie možných úspor v rodinných rozpočtoch, konsolidáciou existujúcich záväzkov či optimálneho nastavenia úspor pre prípad nečakaných udalostí.

Súčasná situácia spätá s rastom cien a inflácia ovplyvňuje aj podnikanie franšízantov Simplea Point, a práve v tomto momente je potrebné, aby mali už spomínaný pozitívny prístup k zmenám. Ako sa menia podmienky na trhu, menia sa totiž aj požiadavky klientov. Príkladom môžu byť napríklad hypotéky. Pri poklese trhu, súvisiacom s rastom úrokových sadzieb, je nevyhnutné, aby sa aktivity a zameranie konzultantov viac uberalo smerom životného poistenia a investícií. Napríklad pri investíciách sa podľa Michajlov objavil veľmi zaujímavý obchodný potenciál pri tzv. efekte medvedieho trhu, kedy niektoré tituly boli „vo výpredaji“. Ak konzultant, franšízant správne a včas zareaguje na zmenu nemusí sa obávať o svoje podnikanie.


Financie do začiatku / Náklady na vybudovanie franšízy Simplea Point na kľúč sú 40 až 50 tisíc eur. Na každej pobočke by malo byť približne 5 zamestnancov.

Populárne na fóre