Pizzerie s medzinárodnou značkou
Aký bol rok 2021 pre značku Pizza Hut?
Aj napriek tomu, že uplynulý rok nebol pre celé odvetvie najjednoduchší, obrat našich pobočiek prekonal naše očakávania a sme s ním veľmi spokojní. Na Slovensku máme aktuálne 3 pobočky, v usednom Česku 11 a napríklad v Poľsku máme viac ako 150 reštaurácií, z ktorých sedem je franšízových.
Aké sú vaše plány rozvoja na tento rok?
V stratégii našej spoločnosti sa zameriavame na udržateľný rast, ktorého cieľom je generovanie zisku. Plánujeme ďalšie otváranie pobočiek. Každému z nich bude predchádzať hĺbková analýza predajného potenciálu a výpočet krátkodobého a dlhodobého zisku. Táto dlhodobá, zisková perspektíva rozvoja podnikania je typická pre všetky značky spravované AmRest na európskych trhoch. Záujem o franšízové licencie na trhoch strednej a východnej Európy stále pretrváva, čo nám umožňuje byť optimistickí ohľadom nadchádzajúcich rokov.
Ako sa stáť franšízantom Pizza Hut?
Hľadáme angažovaných ľudí, ktorí sa chcú naučiť naše know-how – čo je kľúčový prvok na dosiahnutie úspechu. Pizza Hut ponúka na Slovensku franšízantom 3 typy prevádzok, a to Express, Delivery a Fast Casual Restaurant. Pre pobočku zameranú na rozvoz je potrebných minimálne 80 metrov štvorcových, na otvorenie reštaurácie typu Fast Casual je potrebných minimálne 150 metrov štvorcových a vonkajšie posedenie, lepšie však 200 metrov štvorcových.
Aké sú finančné podmienky investície?
O konkrétnych hodnotách sa bavíme s uchádzačmi o franšízové licencie.
Čo svojim franšízantom ponúkate v rámci franšízového balíčku?
Franšízový balíček zahŕňa kompletné know-how značky Pizza Hut. Vyznačujeme sa prístupom k on-line predajným nástrojom, ktoré dynamizujú počet objednávok na odber a dodávku, najlepšie suroviny za najlepšie ceny, vďaka efektívnej distribučnej sieti a certifikovaným dodávateľom. Veľa času venujeme efektívnej príprave tímu reštaurácie na rýchlu optimalizáciu a tiež podpore partnera prostredníctvom štandardov, teoretických i praktických školení na prípravu k prevádzke reštaurácie. Ponúkme aj kompletnú sadu marketingových aktivít zameraných na rýchle zvýšenie zisku z predaja.
Aké výzvy podľa Vás čakajú na celý odbor gastronómie v tomto roku?
Gastronómia sú predovšetkým ľudia a ľudia v tejto brandži si poradia so všetkými podmienkami. Najväčšou výzvou tohto odvetvia je obmedzenie fluktuácie zamestnancov a zabezpečenie podmienok, ktoré im zabránia chcieť zmeniť odvetvie, v ktorom pracujú.

Prečítaj články

Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Fruitisimo je európska sieť prevádzok zdravej varianty fastfoodu, ktorá vznikla v Českej republike. Ich rastu pomáha aj vzájomné zdieľanie skúseností jednotlivých franšízantov.
Najčítanejšie

TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Keď sa povie franšízové podnikanie, väčšina z nás si predstaví väčšie mesto a gastro franšízu. Naturhouse dokazuje, že to ide aj inak. Ich koncept pracuje s vernými klientmi.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
„V našom odbore je veľmi dôležitý tréning. Preto mu pri práci s franšízantmi venujeme veľkú energiu,“ hovorí Paulina Patelka, franšízová manažérka pre rozvoj sieteSemilac.