Zastúpenie na trhu / Cieľom franšízy Naturhouse je mať do budúcnosti na českom a slovenskom trhu 150 pobočiek.
Pondelok
25.10.2021
Značka Naturhouse ponúka franšízantom 2 typy pobočiek podľa lokalít, v ktorých pôsobí. Koľko je potrebné investovať do rozbehnutia podnikania?
 

V súčasnosti pôsobí na českom a slovenskom trhu zhruba 130 výživových poradní Naturhouse. Väčšinu z nich majú v rukách franšízanti. Stále sú však lokality, v ktorých ešte táto pôvodom španielska značka zastúpenie nemá. Záujemcovia o rozbehnutie vlastného podnikania pod hlavičkou tejto značky môžu začať podnikať v mestách s viac ako 20 tisíc obyvateľmi, pobočku však je možné otvoriť aj v menších mestách, a to vďaka mikrokonceptu, ktorý vedenie siete v Česku a na Slovensku vytvorilo.

Štandardná pobočka vhodná pre minimálne 20tisícové mestá by mala mať veľkosť najmenej 29 m2 a mať výkladnú skriňu. Umiestená by mala byť na mieste s vysokým pohybom ľudí. Ideálne teda v centrách miest alebo v obchodných centrách. Investícia do pobočky tohto typu začína na 16 100 Eur. Ak sa budúci franšízant rozhodne podnikať v menšom meste, má k dispozícii už spomínaný mikrokoncept určený pre mesta s 8 až 19 tisícmi obyvateľov. V takomto prípade začína pre franšízanta investícia na 9 200 Eur. Priestor pre pobočku, či už vlastný alebo prenajatý, musí byť minimálne 20 m2 a rozdelený na čakáreň a výživovú poradňu. Nachádzať by sa opäť mala vo frekventovanej lokalite v centre mesta.  

Z výživového poradcu podnikateľom

Za svoju investíciu okrem pomoci so zariadením a sprevádzkovaním pobočky franšízant získa kompletné know-how potrebné k jej prevádzkovaniu. Franšízantom sa môže stať investor, ktorý má záujem prostredníctvom svojich zamestnancov prevádzkovať viac pobočiek, ale aj výživový poradca, ktorý sa zároveň stane podnikateľom.

Služby značky Naturhouse spočívajú v dvoch krokoch. Prvou službou sú konzultácie, ktoré sú pre potenciálnych klientov bezplatné. „Pred definitívnym rozhodnutím, či sa klienti obrátia na služby Naturhouse, môžu vyskúšať balíčkovú formu v podobe zakúpeného produktu a stravovacieho plánu na tri týždne,“ hovorí výživová poradkyňa Naturhouse franšízantka Lenka Tuizalová s tým, že najviac využívanou je klasická metóda. Pri nej klient absolvuje úvodnú konzultáciu, spolu s výživovou poradkyňou vyplní dotazník o zdraví, alergiách či chorobách a intoleranciách. Absolvujú tiež vyšetrenia, na základe ktorých im bude zostavený jedálniček na mieru.


13 rokov skúseností / Tento rok oslavuje značka Naturhouse 13 rokov pôsobenia v Česku. V roku 2008 ju sem zo Španielska priviedol majiteľ master-franšízovej licencie Jan Gonda.

Populárne na fóre