Štvrtok
07.10.2021
Tohtoročný 19. ročník najväčšieho franšízového veľtrhu v regióne CEE sa blíži. Vo Varšave sa predstaví 200 franšízových konceptov a značiek.
 

Palác kultúry a vedy vo Varšave privíta návštevníkov 14. až 16. októbra. Budú mať príležitosť priamo sa stretnúť s poskytovateľmi franšízových licencií, ktorí hľadajú partnerov na podnikanie nie iba v Poľsku, ale často aj v ďalších krajinách Európy. Zároveň majú možnosť načerpať aktuálne, a hlavne praktické informácie, ktoré im môžu pomôcť správne sa rozhodnúť pri výbere toho pravého franšízového konceptu.

Najväčšia franšízová akcia v regióne strednej a východnej Európy sa rok čo rok rozrastá. Stúpa počet spoločností, ktoré na veľtrhu prezentujú svoje franšízové ponuky potenciálnym franšízantom. Budúci podnikatelia majú jedinečnú možnosť zoznámiť sa s tak širokou ponukou na jednom mieste. Počas troch dní majú podnikatelia uvažujúci o vstupe do franšízovej siete možnosť viesť desiatky rozhovorov, počas ktorých môžu zistiť detailné informácie o konceptoch, ich plánoch, podmienkach spolupráce aj očakávaniach, ktoré majú od svojich budúcich franšízantov. Vďaka nim sa budú môcť lepšie rozhodnúť, a to jednoduchým porovnaním konkurencie.

Rôznorodosť ponuky

Súčasťou veľtrhu, je tiež Fórum Vlastného Biznisu, v rámci ktorého budú odborníci nie iba na franšízing zdieľať svoje skúsenosti a znalosti s budúcimi franšízantmi. Účastníci fóra budú mať príležitosť dozvedieť sa o zásadách spolupráce vo franšíze, zistiť, na čo je potrebné dbať pred podpisom zmluvy. Špeciálnym hosťom Fóra bude Maciej Orłoś, novinár a kouč, ktorý bude hovoriť o svojich vlastných obchodných skúsenostiach a správe kanálu YouTube.

Značky, ktoré sa na veľtrhu predstavia, pochádzajú z najrôznejších odborov. Nájdeme medzi nimi aj tie, ktoré svojich franšízových partnerov aktívne hľadajú aj u nás. Patrí medzi nich napríklad Mail BoxesEtc., Edukido alebo CodingGiants. Väčšinu spoločností tento rok kvôli pandémii tvoria koncepty, ktoré sú už etablované na poľskom trhu. Veľa z nich je však v prípade záujmu perspektívnych franšízových partnerov, naklonených k expanzii aj do ďalších krajín.

Organizátorom varšavského franšízového veľtrhu je varšavská pobočka poradenskej skupiny PROFIT system franchise services a portál Franchising.pl. Viac informácií o 19. ročníku nájdete TU.


Šanca byť prvý / Príležitosť nájsť svoje budúce podnikanie vo Varšave majú aj podnikatelia, ktorí sa rozhodli napríklad do Česka či na Slovensko priviesť značku, ktorá tu ešte nemá svoje zastúpenie.