3 šance na zisk / Záujemca o podnikanie pod hlavičkou franšízového konceptu Extra Služby má na výber 3 typy franšíz. Môže sa stať majiteľom licencie v rámci Extra Sťahovanie, Extra Upratovanie alebo Extra Manžel.
Pondelok
23.08.2021
Franšízová sieť Extra Služby vstúpila na náš trh s prvou prevádzkarňou Extra Sťahovanie v Bratislave. Akú podporu ponúka svojim franšízantom?
 

Hoci vstup na Slovensko spoločnosť Extra Služby plánovala už na rok 2020, pandémia COVID-19 ho odsunula. Prvý tuzemská pobočka pod v rámci konceptu Extra Sťahovanie tak začala svoju prevádzku v Bratislave v priebehu tohtoročného marca. V blízkej dobe by mali začať fungovať ďalšie dve, ktoré sú aktuálne v príprave.

Na domácom českom trhu podniká pod hlavičkou Extra Služby 47 franšízantov. Celkom 23 z nich si obstaralo licenciu Extra Sťahovanie. Zvyšných 24 potom pripadá na koncepty Extra Manžel a Extra Upratovanie. V prípade tejto franšízovej siete stále pretrváva trend, ktorý sme mohli pozorovať v priebehu minulého roka. A to, že o licencie majú záujem najmä podnikatelia z radov živnostníkov či majiteľov malých firiem. Podľa zakladateľa konceptu Radka Straky je ich hlavnou motiváciou chuť, stať sa súčasťou väčšieho celku a získať tak istotu určitého zázemie a stability. To všetko s tým, že stále budú samostatní nezávislí podnikatelia.

Podnikanie s franšízou „na skúšku"

„Obdobie, ktorým sme si všetci prešli, dokázalo veľkému množstvu malých podnikateľov a živnostníkov, že je skutočne lepšie, byť súčasťou nejakého silného celku, ktorý za nich hradí všetky náklady na získavanie nových klientov a zákaziek. A to u nás dostávajú," vysvetľuje Radek Straka s tým, že šancu na začlenenie sa do siete Extra Služby majú aj tí, ktorí nemôžu investovať financie do obstarania vlastnej franšízovej licencie.

Každý si tak môže bez vstupných poplatkov a uzatváraní zmluvy na jeden rok vyskúšať, ako podnikanie pod značkou Extra Služby funguje. Záujemcovia o „testovacie franšízové podnikanie” tak získavajú príležitosť využiť databázu zákaziek centrály spoločnosti. „Budú sa môcť len zaregistrovať do našej franšízovej siete. Tým sa stanú našimi partnermi, nie franšízantmi, a budú tak môcť vstupovať do našej centrálnej databázy zmlúv. Zaplatia nám iba za stiahnuté zákazky z tejto databázy a časom si budú môcť rozmyslieť, či sa pridajú ako franšízanti so všetkými ostatnými výhodami alebo nie," vysvetľuje fungovanie tohto druhu spolupráce Radek Straka.


Priestor pre pracantov / Potenciál pre ďalší rozvoj a nových franšízantov v Slovenskej republike stále je. Centrála Extra Služby vo svojich radoch uvíta ľudí, ktorí sa práce neboja a vie odvádzať kvalitné služby, ktoré klienti ocenia.

Populárne na fóre