Pôsobivý obrat / Diego v súčasnosti predstavuje medzinárodnú franšízovú sieť s obratom prevyšujúcim 50 miliónov eur. Na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku má viac ako 150 predajní.
Pondelok
08.06.2020
Viac ako 28 rokov skúseností a 153 obchodov v 3 európskych krajinách. To všetko je koncept Diego, ktorý chce so svojimi pobočkami obsadiť celé Slovensko. Kto sa môže stať franšízantom?
 

Pôvodom maďarská franšízová sieť sa špecializuje na predaj a distribúciu podlahových krytín, bytového textilu a ďalších produktov pre zariadenie interiérov. Na slovenskom, rumunskom a domácom maďarskom trhu má značka Diego 153 predajní, väčšina z nich je franšízových. Na konci tohto roka chce mať firma celkovo 168 obchodov.

Pomôcť  naplniť tento plán by konceptu mali aj franšízoví partneri, ktorí rozbehnú svoje podnikanie pod touto značkou práve u nás. Vstupná investícia, ktorá na budúceho franšízového partnera čaká, sa pohybuje od 30 do 100 tisíc eur. Franšízovú zmluvu uzatvára franšízor s partnerom na 5 rokov s možnosťou predĺženia. „Po podpise zmluvy franšízant získa územnú exkluzivitu na lokalitu, v ktorej sa rozhodol podnikať. Zároveň absolvuje komplexné školenia,  vďaka ktorým bude schopný svoju franšízovou pobočku riadiť," hovorí Zuzana Csáderová, zástupca značky pre Slovensko.

Pri hľadaní toho pravého franšízového partnera sa vedenie konceptu sústredí na dva typy uchádzačov o licencie. Prvým typom sú franšízanti, ktorí sa budú okrem priameho riadenia pobočky aktívne podieľať aj na každodennom chode predajne. Do druhej kategórie patria tzv. investujúci partneri, ktorí delegujú každodenné operatívne úlohy na vedúceho predajne a prevádzku riadia hlavne z ekonomického hľadiska.

S vedením tímu franšízantov má značka Diego veľké skúsenosti. V súčasnosti sú takmer všetky pobočky, ktoré na už spomínaných trhoch fungujú, v rukách franšízových partnerov. Vlastné pobočky má Diego iba na domácom trhu.


Partner v regióne / Ideálny kandidát na franšízanta siete Diego je otvorený svojmu ďalšiemu rozvoju, vzdelávaniu a vytrvalej práci, a hlavne pozná miesto, v ktorom sa rozhodol rozbehnúť svoje podnikanie. Samozrejmosťou je, že má dostatok kapitálu do rozbehnutie podnikania. Veľkou výhodou je, ak disponuje dostatočne veľkým priestorom pre otvorenie obchodu.

Populárne na fóre