Štart podnikania / Pre rozbehnutie franšízy Lomax je nutné mať priestory pre showroom, dodávku, náradie a financie na prevádzku spojenú so štandardným používaním týchto nástrojov na podnikanie. Počiatočná investícia sa pohybuje okolo 12 tisíc eur.
Streda
15.04.2020
Ďalšie rozširovanie siete a dobudovanie novej výrobnej haly. Také sú tohtoročné plány spoločnosti Lomax. Ako sa vysporiadala so súčasnou situáciou?
 

Na franšízovom trhu nie je výrobca garážových brán a tieniacej techniky žiadny nováčik. Záujem, ktorý vyvolala väčšia propagácia ponuky franšízovej spolupráce, vedenie Lomax príjemne prekvapil. O licenciu prejavilo  záujem viac ako 15 záujemcov.

Väčšina z nich hľadala spoločné podnikanie v regiónoch, v ktorých už naši franšízanti úspešne pôsobia. Tam teda nebolo možné sa dohodnúť. 5 záujemcov chcelo rozbehnúť svoje podnikanie v lokalitách, o ktoré sme mali záujem. Počas niekoľkých mesiacov sme sa dohodli na spolupráci v troch nových regiónoch, dva ďalšie ešte stále riešime,“ hovorí Jan Malysz, obchodný riaditeľ spoločnosti Lomax.

Príležitosť mimo odbor

Záujmu o licencie Lomax môže napomáhať aj fakt, že franšízant nemusí do siete prichádzať z odboru. Ba naopak. Medzi partnermi konceptu dnes môžeme nájsť tých, ktorí prišli z najrôznejších brandží. A to od manažmentu firmy pôsobiacej v automobilovom priemysle, či podnikateľa v odbore čalúnictva. Kľúčový pre úspech je hlavne obchodný duch a pracovitosť. Všetko ostatné sa môže od franšízora naučiť.

Dobrou správou pre tých, ktorí chcú pôsobiť pod hlavičkou tejto tradičnej českej firmy, je fakt, že stále na trhu existujú miesta, do ktorých chce vedenie siete ešte preniknúť. Príkladom môžu byť mestá ako Piešťany, Levice, Komárno alebo Prešov. Cieľom je totiž byť čo najbližšie k zákazníkom tak, aby mali možnosť si na vlastné oči prehliadnuť produkty, o ktoré majú záujem.           

Plánov má Lomax viac na tento rok. Počas roka 2020 chce mať vedenie firmy dostavanú novú výrobnú halu na vonkajšie žalúzie. Ide totiž o produkt, u ktorého firma a jej franšízanti zaznamenávajú významné nárasty. Zároveň je naplánovaná aj zmena vizuálnej komunikácie, facelift firemného loga a nové internetové stránky.

„Čo sa týka súčasnej situácie, naše showroomy boli, podľa nariadenia vlády, uzavreté. Výroba, montáž aj administratíva fungujú naďalej v režime so zvýšenými hygienickými opatreniami. Všetci zamestnanci sú vybavení rúškami a ochrannými prostriedkami. Pre kontakt so zákazníkmi využívame telefonickú a online komunikáciu, upresňuje Jan Malysz.


Prekonaná hranica / Spoločnosť Lomax v minulom roku oslávila výrobu 100 000 kus sekčných garážových brán.

Populárne na fóre