Šťastná trinástka pre franšízu
Počas tohto roka sa vedenie siete sústredilo hlavne na inovácie, nové produkty a zlepšovanie prevádzkových záležitostí týkajúcich sa súčasnej siete. Expanzia teda nebola tak masívna ako v predchádzajúcich rokoch, keď prevádzku zahájilo 6 nových pobočiek. Štyri z nich otvorili Fruitisimo na domácom trhu, ďalšie dve v Maďarsku. Z hľadiska hospodárskych výsledkov bol podľa výkonného riaditeľa spoločnosti Fruitisimo Group Michala Příhody tento rok rekordný v histórii celej firmy.
V júni Michal Příhoda v rozhovore pre portál Franchising.sk prezradil, že by s konceptom rád expandoval do nových lokalít, kde je možné prevádzkovať pobočku Fruitisimo či nový formát Fruitisimo BistroCafé. Ide predovšetkým o lokality kancelárskych komplexov či nemocníc a veľkých polikliník. A ako sa zdá, táto stratégia sa oplatila. „Z hľadiska výsledkov sa novým lokalitám či novým typom Bistro Café darí čím ďalej tým lepšie. A práve preto sa stále viac zameriavame na získavanie nových príležitostí v týchto projektoch, čo prebieha pozvoľne, resp. by sme boli radi, keby to išlo rýchlejšie. Rešpektujeme však, že pre nové typy prenajímateľov, hlavne v zdravotníctve, je Fruitisimo stále nová záležitosť, s ktorou sa postupne zoznamujú,“ hovorí Michal Příhoda s tým, že záujem franšízantov o tieto projekty sa stále zvyšuje. Častým efektom býva situácia, kedy nový záujemca zo začiatku uvažuje iba o štandardnom nákupnom centre, avšak po bližšom zoznámení sa s novými projektmi sa jeho záujem konvertuje do jedného z nich.
A aké sú plány Fruitisima pre nadchádzajúci rok? Na už spomínaných troch trhoch, kde má značka v súčasnosti svoje zastúpenie, chystá ďalšie rozširovanie. Počas roka 2020 by malo zahájiť prevádzku 13 nových pobočiek. Tým by však expanzia skončiť nemala. Pripravuje sa totiž vstup na ďalšie európske trhy. K už avizovanému Nemecku pribudlo aj Poľsko. „To sme síce plánovali o 1 až 2 roky neskôr, naskytli sa však zaujímavé príležitosti, ktoré náš vstup na tento trh urýchlili,“ vysvetľuje Michal Příhoda.
Okrem expanzie sa Fruitisimo pripravuje spustiť ďalší nový projekt, ktorý bude zameraný hlavne na remeselnú zmrzlinu, na tzv. Fruitisimo Gelateriu. Zákazníci budú mať širší výber našej ručne vyrábanej zmrzliny, bude v ponuke veľa špeciálnych príchutí, v niektorých projektoch uvažuje vedenie konceptu aj o výrobe zmrzliny priamo na pobočke. Tento projekt tiež rozšíri spektrum možností pre nových, ale aj súčasných franšízantov.

Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
„Nastal vhodný čas pre získanie licencie v rámci regiónov Slovenska," hovorí Matúš Hrabko, Field Service Manažér pre McDonald's na Slovensku.
Sieť Môjobchod má na Slovensku viac viac ako 570 pobočiek a ich počet chce aj naďalej rozširovať. Na akú investíciu sa musia franšízanti pripraviť?
České a slovenské prevádzky sa osamostatnili od maďarskej master-franšízovej matky. Obchody s pekárenskými výrobkami Fornetti sa premenujú na Minit.