Franšíza plná farieb s exkluzivitou

Široký výber produktov / To, čo koncových zákazníkov zaujíma, je široká a dostupná ponuka kvalitných produktov. Predajná sieť Dom Farieb je najväčší reťazec maliarskych potrieb na Slovensku, zahŕňa nie iba vlastné pobočky, ale buduje i systém franšízových so zaručenou teritoriálnou exkluzivitou.
Pondelok
15.07.2019
Sieť špecializovaných maloobchodných predajní s ponukou farieb, lakov, doplnkov a príslušenstvom pre maľovanie a natieranie – to je Dom Farieb. Aktuálne hľadá nových franšízantov.
 

Za značkou Dom Farieb stojí spoločnosť PPG, čo je popredný svetový výrobca natieracích hmôt a ďalších výrobkov. Už iba fakt, že spoločnosť PPG, so sídlom v americkom Pittsburghu, bola založená už v roku 1883 a dnes pôsobí vo viac ako 60 krajinách sveta, hovorí za všetko. Tradície, osvedčená kvalita výrobkov, profesionalita. Na Slovensku je PPG zastúpená firmou PPG Deco Slovakia s.r.o., ktorá sa, okrem siete maloobchodných predajní Dom Farieb, venuje tiež veľkoobchodu (distribúcii značiek napr. Primalex, Balakryl, Bondex či Praktik).

Príležitosť podnikať

„Ak sa záujemca rozhodne pre franšízu v rámci najväčšej predajnej siete farieb na Slovensku, hneď od začiatku mu ponúkneme veľa výhod, ktoré mu zjednodušujú vstup na trh,“ upozorňuje Tomáš Kania, obchodný manažér zodpovedajúci okrem iného za sieť predajní Dom Farieb. Hneď vyzdvihuje niekoľko z nich: „ Skúsený medzinárodný partner, zaručená teritoriálna exkluzivita, preverená kvalita a výhodné nákupné podmienky na výrobky, nulové vstupné poplatky.“  V súčasnosti spoločnosť prevádzkuje 21 vlastných predajní, a zároveň sa sústredí na rozvoj tých franšízových, ktoré by mali rovnomerne rozložené po celom Slovensku. Prvé dve predajne svoju prevádzku už zahájili. Podľa slov franšízora podpora pre franšízantov však zahŕňa oveľa viac, ako iba vyššie uvedené výhody. Zmluva s franšízorom zaručuje jednotné zariadenie predajne, tj. regály, predajné a tónovacie pulty, zariadenia na miešanie interiérových a fasádnych farieb, lakov a omietok, reklamné označenie a propagačné materiály alebo rôzne typy školenia a tréningov. Franšízant sa tiež zoznámi s firemným vernostným programom pre koncových a profesionálnych zákazníkov, so spätným bonusovým systémom a bonifikačným účtom. V prípade akýchkoľvek nejasností sa môže obrátiť na prideleného  regionálneho  manažéra.

Čomu sa nedá vyhnúť

Na každého záujemcu o franšízu sú kladené isté špecifické požiadavky, a to vrátane počiatočných investícií. Koncept Domu Farieb síce má nulový franšízový poplatok, ale franšízor musí počítať s nákladmi na prenájom, na vlastné dozariadenie predajne, ktoré zahŕňa napr. kasu, POS terminál (hardware a software) či naskladnenie materiálu. Podľa veľkosti prevádzky je odhad nákladov 15 000 až 100 000 €. Predajňa musí spĺňať základné kritéria, ako umiestnenie v spádovej oblasti pre min. 8 000 obyvateľov, zázemie s parkovaním pre zákazníkov a zodpovedajúcu predajnú plochou min. 100 m2.


Podpora pre franšízantov / Jednotné zariadenie prevádzok patriacich do konceptu Domu Farieb náleží k počiatočným výhodám, ktoré sú franšízantovi poskytnuté. Okrem nábytkových dielov zahŕňa aj zariadenie na miešanie farieb, lakov a omietok či prvky interiérovej reklamy.

Populárne na fóre