Darčekovo zabalená franšíza

So skúseným partnerom po boku / Franšízanti konceptu Giftisimo sa môžu pri svojom podnikaní oprieť o kompletnú podporu zo strany franšízora, a to v personálnej a tiež v technickej oblasti. Skúsení kolegovia sú pripravení im podať pomocnú ruku aj v otázkach riadenia pobočky.
Pondelok
17.12.2018
Robiť ľuďom radosť a zlepšovať im deň. Takto „jednoduchý“ je cieľ konceptu Giftisimo. Pre rozvoj siete hľadá franšízantov. Je novinkou v Katalógu franšíz.
 

Pôvodom česká značka Giftisimo sa rozhodla expandovať prostredníctvom franšízových licencií tiež k nám na Slovensko. V prvej fáze bude úlohou franšízanta prevzatie dvoch už fungujúcich pobočiek v našom hlavnom meste a tiež vyhľadávanie a vybavovanie B2B zákaziek, teda sprostredkovanie služieb a produktov firemným klientom.

V České republike a na Slovensku má sieť 8 pobočiek, ktoré sú celoročne v prevádzke. Nájdeme ich vo veľkých obchodných centrách v Bratislave, Prahe a Brne. S blížiacimi sa vianočnými sviatkami Giftisimo otvára ďalších 35 až 40 dočasných vianočných pobočiek. V priebehu Vianoc prechodne zamestnáva až 300 sezónnych zamestnancov a dosahuje až 50 % celkových ročných tržieb.

V súčasnosti je situácia taká, že obrat na slovenských pobočkách sa pohybuje okolo 149 tisíc eur a ročne rastie o zhruba 16 %. Ako už bolo povedané, veľkú časť tržieb generujú vianočné darčeky, zvyšok je rovnomerne rozložený v priebehu celého roka. Mimo sezónu je úlohou, aby franšízant zaistil príjmy aj mimo pobočku, napríklad firemnými zákazkami či rôznymi akciami.

Licencia pre podnikavých

Investícia do franšízy Giftisimo stojí franšízanta 50 tisíc eur. Pri odhadovanom medziročnom raste tržieb vo výške 8 % a očakávanej 18% ziskovej marži môže držiteľ licencie počítať s návratnosťou investície v priebehu zhruba jedného roka. Za tieto vynaložené prostriedky franšízant získa kiosk v bratislavskom obchodnom centre Aupark, zariadenie pobočky v OC Avion a tiež pokladničný systém. Ako spoločnosť uvádza, náklady prevádzok rastú ročne približne o 2 až 3 %, tržby však medziročne rastú výrazne rýchlejším tempom – zhruba 24 %.

Zaujíma vás, pre koho je franšíza Giftisimo vhodná? Cieľom vedenia spoločnosti je nájsť takých partnerov, ktorí majú záujem o dlhodobú spoluprácu, dokážu sa stotožniť s konceptom Giftisimo a zaujímajú sa o kvalitu a dizajn. Dôležité tiež je, aby mali pre svoje podnikanie zaistený dostatočný kapitál. Čo sa týka skúseností, franšízoví partneri by mali mať dobré organizačné schopnosti a tiež vedieť vytvoriť, viesť a motivovať svoj tím.


Osvedčený koncept / Značka Giftisimo pôsobí na českom a slovenskom trhu už viac ako 15 rokov. Za tento čas sa jej vedeniu podarilo vytvoriť fungujúcu franšízu, o čom svedčia nie iba rastúce tržby, ale tiež škála aktivít, ktorými môžu franšízanti rozvíjať svoje podnikanie.

Populárne na fóre