Orbis prevádzkuje sieť 117 hotelov. Je strategickým partnerom a jediným majiteľom franšíz pre značky francúzskej hotelovej skupiny AccorHotels a momentálne i pre značky skupiny Adagio.
Pondelok
04.12.2017
Poľská hotelová skupina Orbis sa stala hlavným držiteľom franšízy pre ďalšiu značku - Adagio. Licencia sa vzťahuje na osem krajín strednej a východnej Európy.
 

Orbis, najväčší hotelový reťazec strednej a východnej Európy, podpísal zmluvu o master-franšíze s hotelovou skupinou Adagio, ktorej bolo dané právo riadiť a rozvíjať sieť Apart-hotel pod značkami Mercure, Adagio Acces Adagio a Premium. Podľa oficiálneho prehlásenia sa licencia týka ôsmich krajín strednej a východnej Európy - medzi nimi sú Poľsko, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Estónsko, Litva a Lotyšsko.

Podpisom zmluvy Orbis získa prístup k celému know-how skupiny Adagio, k jej podnikaniu, službám a podpore. Ako držiteľ master franšízy, poľská skupina má právo na rozvoj siete v hoteloch svojimi silami i riadením a poskytovaním sub-franšízových zmlúv, čo znamená, že licencie alebo jednotlivé franšízy môžu poskytovať tretím stranám - podnikateľom, investorom a hotelierom z krajín, na ktoré sa vzťahuje master licencia.

Zmluva Master Franchise bola podpísaná na dobu 15 rokov s možnosťou predĺženia o ďalších päť rokov.

Apart-hotel Adagio bol založený v roku 2007 ako spoločný podnik dvoch hotelových skupín Pierre & Vacances Centre Parcs a AccorHotels. "Adagio je najlepšou voľbou pre tých, ktorí sa snažia o pohodlie bytu, ale so všetkými hotelovými službami pre maximálne pohodlie. Je to výkonná značka, ktorá ponúka priestor pre život v hotelových izbách. Perfektné riešenie pre strednodobé alebo dlhodobé pobyty. Nové značky v portfóliu Orbis, Adagio otvára nové obzory v našej rozvojovej stratégii," povedal Gilles CLAVIA, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Orbis SA.

"Východná Európa je významným doplnkom našej siete. Veľké množstvo našich súčasných firemných klientov má obrovskú potrebu ubytovania v tejto časti Európy. Sme potešení, že naša značka bude predstavovať Orbis, ako najväčší hotelový reťazec v Poľsku a vo východnej Európe, " povedal Karim Malak, zástupca generálneho riaditeľa skupiny Adagio.

Adagio ponúka apartmány od ekonomických až po luxusné a je známa kombináciou najlepších vlastností apartmánu - komfort, autonómia, priestrannosť - s hotelovými službami.

V súčasnosti Orbis prevádzkuje sieť 117 hotelov, je strategickým partnerom a jediným majiteľom franšíz pre značky francúzskej hotelovej skupiny AccorHotels. Má právo rozvíjať sieť hotelov pod značkami Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis style a Ibis budget v 16 krajinách strednej a východnej Európy, vrátane Českej republiky, Slovinska, Chorvátska, Srbska, Macedónska, Bosny a Hercegoviny.


Populárne na fóre